На Волині практикують виїзні курси з бджільництва

На Волині практикують виїзні курси з бджільництва
Задля популяризації бджільництва та залучення до розведення бджіл безробітних волинян обласний центр зайнятості організовує для краян виїзні семінари за участі провідних бджолярів Волині та України.

Про це інформує прес-служба Волинського обласного центру зайнятості.

Семінари для майбутніх бджолярів організовують у рамках освітнього проекту «Зимова агрошкола». Перше навчання відбулося в Луцькому районному центрі зайнятості. Про ази прибуткової справи розповіли безробітним та селянам із приміських сіл заслужений пасічник України, член товариства «Ройовий стан» Марія Шотік і викладач Горохівського коледжу Львівської національної академії України Надія Загоруйко.

«Учасники заходу розглянули питання історії розвитку та значення бджільництва в сільському господарстві, обговорили створення власної пасіки, хвороби бджіл та розплоду, визначення фальсифікації меду», - кажуть у прес-службі.

Натомість, безробітних цікавили практичні поради людей, які займаються бджільництвом та література, яка була представлена працівниками місцевої наукової бібліотеки.

Також спеціалісти служби зайнятості поінформували про можливості започаткування власної справи в сферах сільського господарства та зеленого туризму та механізми надання одноразової виплати допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності.

Учасники проекту подякували організаторам за отримані знання та корисні поради, висловили бажання взяти участь і в наступних заходах «Зимової агрошколи», щоб отримати більше інформації про розведення тварин та вирощування сільгоспкультур.

До слова, подібні семі рани з бджільництва, а також інших сфер сільськогосподарського виробництва у рамках програми «Зимової агрошколи» відбудуться чи не в усіх районах області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: село
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині практикують виїзні курси з бджільництва
01 лютий, 2012, 14:31