Волинські депутати проінспектували мисливські угіддя області. ФОТО

Волинські депутати проінспектували мисливські угіддя області. ФОТО
Під час «Дня депутата» голова Волиньради Володимир Войтович та депутати Волинської обласної ради відвідали мисливські угіддя, а також лісгоспи, розташовані в Маневицькому та Ківерцівському районах.

«День депутата» відбувся 5 червня, ‒ пише Волинська правда.

Депутати ознайомились із технічно-матеріальною базою ТзОВ «Феміда-Інтер», яка має в користуванні мисливські угіддя в Маневицькому районі на території Саф’янівського лісництва.

Як зауважив мисливствознавець ТзоВ «Феміда-Інтер» Сергій Береза, лише на підкормку тварин доводиться витрачати майже 50 тисяч гривень, загалом щорічні фінансові витрати сягають майже 545 тисяч гривень.

«85 тисяч 220 гривень прибутку надходить від мисливців, власне від полювання», – зауважив Сергій Береза.

Депутати також ознайомились із лісозаготівельними роботами на ділянці головного користування у кварталі 41 Черевахівського лісництва Маневицького лісгоспу, а також із діяльністю ДП «Маневицьке лісове господарство».

Зокрема, у ЗОШ №1 селища Маневичі існує шкільне лісництво, яке діє з 2011 року і учасники якого ознайомили депутатів зі своєю діяльністю: учні проводять виховні природоохоронні заходи та навіть мають власний дендропарк. Варто зауважити, що клас для теоретичних занять розташований у приміщенні ДП «Маневицьке лісове господарство».

У самому господарстві також діє консервний цех. Щодо нього, то вже існує домовленість про поставку 60 тисяч тонн волинського березового соку до Панами.

Обранці обласної територіальної громади також ознайомились з роботою мисливського господарства «Звірівське» Ківерцівського району та ДП «Лісовий селекційно-насіннєвий центр» у селі Гаразджа Луцького району.

«У сесійній залі ми часто дискутуємо, але ми сьогодні побачили, що надання мисливських угідь у приватні руки є ефективним. Цю справу треба любити, вона не приносить великих доходів. Добре, коли депутати мають можливість отримати інформацію, і, відповідно, сподіваюсь, вони відповідальніше голосуватимуть під час сесій», – зауважив, спілкуючись із журналістами, голова Волинської обласної ради Володимир Войтович.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зелень це круто)
Відповісти
Останні новини
Волинські депутати проінспектували мисливські угіддя області. ФОТО
06 червень, 2013, 12:19
У Луцьку перекриють вулицю
06 червень, 2013, 11:46