Як відбувається об'єднання великих автомобільних компаній на тлі коронавірусу*

Як відбувається об'єднання великих автомобільних компаній на тлі коронавірусу*
Без автомобіля в сучасному світі не обійтися. Ніхто не хоче трястися в тісному громадському транспорті з десятком-другим інших пасажирів, особливо якщо цей транспорт переповнений.

Наявність власного авто значно полегшує і навіть прискорює пересування з пункту «А» в пункт «В». Маючи бажання, авто смарт купити може кожен, причому за більш ніж вигідною ціною і з чудовою комплектацією. Але, перш ніж робити вибір на користь якогось конкретного транспортного засобу, варто взяти до уваги нові події, які відбуваються в світі автопрому, так як вони можуть позначитися на цінах і якості автомобілів, що надходять у продаж. Поговоримо про деякі з найбільш значних.

Між Toyota і китайським партнером Mercedes - BYD з'явилася домовленість про спільну розробку та випуск електрокарів

Поява нових підприємств, які випускають автомобілі, є дійсно знаковою подією. І таким стала реєстрація нового підприємства BYD Toyota Electric Vehicle Technology Co Ltd. Це сталося нещодавно - 25 березня 2020 року. У новоствореного підприємства досить непоганий статутний капітал, що становить понад 48,6 мільйонів доларів. Працювати новий концерн з розробки електромобілів буде в Китаї. Точніше в місті Шеньчжень (провінція Хебей округ Піншань).

Про об'єднання оголосили ще у 2019 році. У листопаді компанії закінчили договір про спільну співпрацю, правда втілити його в життя вдалося лише нещодавно, так як довелося багато чого доопрацювати і уточнити, перш ніж надати відносинам офіційний статус. Адже як у однієї, так і в іншої сторони було багато проектів. BYD є китайським провідним розробником електрокарів і батарейних автомобілів, тоді як масштаби Toyota теж ніхто не ставить під сумнів. При цьому BYD і Toyota вклали в нове підприємство рівні частки - по 50%.

Цілі нової компанії - це:

● робота над новими і незвичними дизайнами автомобілів;
● розробка електрокарів;
● виробництво суміжної продукції;
● продаж машин (причому йдеться як імпорт-експорт, так і внутрішні продажі);
● робота над післяпродажним обслуговуванням.

Автомобілі, що випускатиме концерн, не матимуть нової марку, але завдяки новим технічним і функціональним рішенням новинки можуть стати проривом в технічному плані і помітно обійти своїх конкурентів в співвідношенні ціни, якості та функціональності.

Тільки час покаже, наскільки така співпраця буде довготривалою, адже вже були ситуації, коли дві великі автомобільні компанії домовлялися про співпрацю, а потім щось йшло не так і зв'язки обривалися.

Саме така ситуація сталася з автогігантами Peugeot Citroen і Fiat Chrysler, які повинні були наступного року закінчити розробку Альянсу, але в підсумку були змушені закінчити співпрацю. Причиною такої ситуації став той факт, що 2020 рік вийшов не найбільш вдалим для всієї автомобільної галузі. Не в останню чергу через пандемію коронавірусу, який змусив буквально зупинитися безліч підприємств. У зв'язку з цим зупинився масовий випуск нових машин або його обсяг значно скоротився.

Цілком ймовірно, що після завершення карантину фінансові зобов'язання двох автомобільних гігантів будуть виконані.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як відбувається об'єднання великих автомобільних компаній на тлі коронавірусу*
31 березень, 2020, 17:16