Через відсутність громадського транспорту 82-річний пенсіонер з Луцька 4 години пішки йде до дачі

Через відсутність громадського транспорту 82-річний пенсіонер з Луцька 4 години пішки йде до дачі
12 кілометрів пішки ходить подружжя Зуєвих із Луцька до дачі в село Гаразджа Луцького району.

82-річний Юрій Зуєв розповідає, що шлях в один бік займає 4 години, - пише Суспільне.

"Відколи у Луцьку перестав їздити електротранспорт, вперше за 30 років, пішов до городу пішки. Прийшов, подивився води нема, світла немає, побув тут, поглубався, дерева пообрізав і пішов назад. Їшов три години. Прийшов додому ледь живий", - каже пенсіонер.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Лучани бідкаються, що не мають змоги добратися до своїх дач. ВІДЕО

"Вирощуємо патисони, огірки, помідори. Без городини прожити на невелику пенсію дуже важко. І вишні є, і абрикоси, все свіже і хороше, не зрівняти з купленими. Ніяких хімікатів", - говорить 77-річна Здислава Зуєва.

Попри те, що доводиться долати в день більше 10-ти кілометрів, Зуєви кажуть – жити без дачі не можуть. Тут не лише працюють, аби мати, що їсти, а й відпочивають.

Заступник Луцького міського голови Григорій Недопад розповів, коли можна очікувати на відновлення руху електротранспорту.

"Міністр охорони здоров’я озвучив, про те, що почнуться пом’якшення з 22 травня. Ми надіємось, що в постанові буде виписано, що саме може їхати – чи це тільки громадський електротранспорт, чи це будуть і маршрутні таксі, так звані маршрутки. Тобто ми чекаємо цю постанову. Після цього ми будемо приймати рішення на місцевому рівні і пускати транспорт", - розповів Григорій Недопад.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вибачте будь ласка, а що у цього 82-річного пенсіонера, ще зовсім крепкого як на мене мужчину, якщо ходить вдень по 4 км. на город і назад до хати - немає зовсім нікого з родичів (дітей, онуків). Не вірю і ніколи не повірю, що цей мужчина живе сам по собі. Думаю, що йому діти і онуки кожний день говорять про те, що не ходіть на город, просимо вас, покиньте той город!? Скоро піде транспорт друге діло, будете їздити собі. Ні цей 82-річний пенсіонер принципово нікого не слухає, а через день преться на той город. Треба ж усім показати, який він з дитинства працьовитий та усім необхідно надати приклад. Нехай іншим буде стидно.
Відповісти
Останні новини
Через відсутність громадського транспорту 82-річний пенсіонер з Луцька 4 години пішки йде до дачі
15 травень, 2020, 17:48