Луцька співачка, хвора на рак, розповіла, як здолала коронавірус

Луцька співачка, хвора на рак, розповіла, як здолала коронавірус
Тетяна Грицак – 27-річна відома волинська співачка, учасниця гурту «Nota Neo» та «LORI». Усе життя дівчина зв’язала з музикою, вона невпинно рухалась до своєї мети і не покидає надії й на далі виступати на усіх ключових подіях міста та радувати своїх прихильників новими піснями.

У неї – Лімфома Ходжкіна (рак лімфатичної системи). Про діагноз вона дізналась випадково, у період невпинних новорічних виступів на концертах та планування майбутніх цілей на наступний рік.

А нещодавно Тетяні додалася ще одна хвороба: коронавірус...

«Перший» поспілкувався з Тетяною, аби познайомити читачів з неймовірною історією мужності та сили.

«Я коли почула свій діагноз – страшенно злякалась. Перші думки: смерть, величезні гроші, страх»

Про свій діагноз я дізналась напередодні Різдва. У мене просто збільшився лімфовузол, я прийшла до лікаря, і далі навіть не розуміла, що мене чекає попереду – довгий шлях до постановки діагнозу. Коли мені все ж поставили Лімфому Ходжкіна я відразу страшенно злякалась.

Першими моїми думками оволодів страх, смерть і величезні суми грошей, які нам потрібно буде витратити на лікування. Я довго плакала і питала себе: «За що мені це?». Я була виснажена.

Але, далі прийняла цей діагноз таким, який він є. Ми готувались до свят і це трохи відволікло мене, налаштувало на позитивні думки. Сама собі щоденно казала: «Все буде добре!». Я, направду, сподівалась, що мені ось-ось зателефонують і скажуть: «Вибачте, ми помилились, ви здорова». Але цього не було.

Далі ж мене очікувала довга боротьба, яка й продовжується до цього часу. Наша боротьба, яку разом зі мною проходять усі мої рідні та близькі люди. Вони та музика – моя найголовніша мотивація. Я хочу творити та жити.

«Попереду у мене променева терапія»

Зараз я пройшла вже 4 курси хіміотерапії, і надалі ж мене очікує променева терапія. Я боюсь, але налаштована на перемогу, бо вже позаду великий шлях, і в мене вибору немає через таку колосальну підтримку моїх рідних. Я дуже сподіваюсь, що я невдовзі завершу своє лікування і увійду в довгоочікувану ремісію.

Взагалі, при таких хворобах дійсно найважливіша – це підтримка. Я вдячна своїй сім’ї за те, що вони завжди поруч, я навіть не знаю, як описати словами свою любов до них. Це усе, що у мене є зараз.

Я взагалі стараюсь жити так, ніби у мене нічого не трапилось. Максимально звично облаштовую свій побут – не зациклююсь тільки на хворобі. Я живу.

«Було таке, що після хіміотерапії мусила відспівати два концерти»

Так склалось, що музика – це моє життя. Хоча, під час хвороби я стала співати рідко, бо усі свої сили координую на боротьбу. Але, це частинка мене, я не можу це відкинути. Я співаю, але рідше. В нашого гурту були домовленості з молодятами, контракти, які ми не могли скасувати, тому, доводилось виступати у будь-якому стані. Я не хотіла нікого підводити.

Одного разу після хіміотерапії я мала відразу два концерти. Але, в мене не було відчуття, що я «валюсь з ніг». Ні, музика додає мені сили! Ще до карантину в нас були репетиції, але саме він вніс у творче життя усіх музикантів корективи.

Тому, зараз у нас ані репетицій, ані концертів, я зосереджена на лікуванні. Хоча й у таких умовах я постійно слухаю музику, бо це мій світ, мій бальзам на душу. Я не можу інакше. В світі музики не існує проблем чи переживань. Є тільки ти і твій внутрішній світ.

«Я захворіла на коронавірус. І це було дуже страшно»

Коронавірусом я захворіла, коли проходила третій курс хіміотерапії. Тоді у нашому відділенні гематології захворіла одна з пацієнток, згодом зробили тести усім. Мій виявився позитивним. Далі ж у мене з’явилась типова симптоматика цієї хвороби – температура, загальна слабкість, кашель, озноб, головні болі.

Через 10 днів пропав смак і я перестала відчувати запахи. Я злякалась, бо у мене практично немає імунітету зараз…

Але на сьогодні уже все приходить у норму. Кожен день я слідкую за своєю температурою та самопочуттям. Паніка зникла, коли я зрозуміла, що мені стає краще.

Я не можу сказати, що я перенесла коронавірус надважко, але ці симптоми зберігались довго. Мій чоловік також перебував зі мною до позитивного тесту, але його тест виявився негативним. Зараз уже я маю власні два негативні тести, отож можна сказати, що коронавірус я перемогла. Надалі, я планую перемогти ще й рак.

«Коронавірус – це клітка»

В моєму випадку світ і без коронавірусу рухнув, розділився на «до» та «після». Рак мені обламав крила, бо я завжди була в русі, мала купу планів, ніколи не сиділа на місці. А зараз через коронавірус я практично нікуди не виходжу. Мені дуже хочеться вийти на вулицю, дихнути на повні груди та побачити «докарантинне» місто, де усі здорові.

Коронавірус для мене – це клітка, з якої щосили хочеться вирватись.

Я мрію нарешті одужати та поїхати в Карпати. Дихнути на повні груди, аж до запаморочення в голові. Мрію, і знаю, що так і буде. Хочу жити та насолоджуватись життям та моментами. Щастя в простих речах!

Текст Юлія Галецька
Фото Катерина Маркевич



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Святые старцы радовались такой болезни, ведь есть время покаяться. Это же не "упал кирпич на голову"... Но это если есть христианское мышление. Тогда все победы приписывают Богу. Помощи Божьей сделать правильные выводы!
Відповісти