Збитки – понад 11 мільйонів гривень: СБУ виявила масштабну вирубку лісів. ФОТО

Збитки – понад 11 мільйонів гривень: СБУ виявила масштабну вирубку лісів. ФОТО
У ході спецоперації Служба безпеки України спільно зі слідчими ДБР задокументувала факти масштабної вирубки у держлісгоспах на заході та півночі України.

Про це інформує пресслужба СБУ.

Правоохоронці встановили ряд фактів незаконної вирубки цінних дерев посадовцями лісових господарств. За версією слідства, їхні дії не лише завдали державі великих збитків, а й стали причиною руйнівних повеней у цьому році.

Так на Житомирщині правоохоронці викрили незаконні порубки дерев лісгоспів при проведенні оздоровлення лісів. Незаконний бізнес «налагодив» керівник одного з державних лісогосподарських підприємств області. До її складу входили посадовці державної лісової охорони, спеціалізованого лісозахисного підприємства та комерсанти.

Протягом 3 років службовці державного підприємства проводили незаконні рубки лісу та вносили недостовірні відомості до службової документації. Тільки протягом серпня-вересня 2019 року там знищили понад 300 дерев різних порід на майже 2,5 мільйона гривень.

15 фігурантам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 246, 358, 365, 366 Кримінального кодексу України, у складі організованої групи за різними видами співучасті.

Також оперативники СБУ викрили посадовців низки державних лісогосподарських підприємств, які налагодили незаконну вирубку лісу в Івано-Франківській та Закарпатській областях. Вони покривали вирубку в тому числі вікових дубів. Своїми діями зловмисники завдали державі шкоди на понад 11,5 мільйонів гривень.

За результатами обшуків та отриманих доказів повідомили про підозру 6 працівникам лісогосподарських підприємств про вчинення ними злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 367 КК України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І скільки посадять?
Відповісти
Смішний ти, як мале пиво ! А хіба ловлять для того, щоби посадити ? Зловили, а ті - докладитают !Проаналізуй, скільки таких расхітітєлєй соціалістичної собствєнності було зловлено і скільки було посаджено за грати ? Ото поїдеш по гриби то нашорош вуха і почуєш скільки нелегальних пилорам в селах працює. І ліс в джипах возять, і електроенергію крадуть, і податків державі не платять ! І ніхто нічого не бачить - ні лісова охорона, ні екологічна інспекція, ні сільська рада, ні поліція ! З такими людьми не будують Україну, а розвалюють і хоронять ! Дуби чи сосни хай повільно, але знову повиростають, але діти, внуки отих злодіїв і тих хто мав би їх ловити і на чиїх очах робляться кримінальні речі - то навіки вже спорчене покоління, яке буде продукувати собі подібних ! Нема майбутнього !
Відповісти
а у нас не рубають,тільки,як колись,с плеча.
Відповісти
Останні новини
Збитки – понад 11 мільйонів гривень: СБУ виявила масштабну вирубку лісів. ФОТО
30 липень, 2020, 05:18