У лучанина вилучили арсенал зброї. ФОТО

У лучанина вилучили арсенал зброї. ФОТО
Арсенал вогнепальної та мисливської зброї вилучили у лучанина правоохоронці.

До УБОЗу надійшло повідомлення від громадян про те, що 54-річний мешканець міста незаконно зберігає вогнепальну зброю та боєприпаси, ‒ повідомляють у прес-службі волинської міліції.

Згідно з отриманою інформацією, міліціонери розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими приписами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

«У межах проведення санкціонованого обшуку у лучанина справді виявили зброю, – розповів начальник УБОЗ УМВС України у Волинській області полковник міліції Сергій Горбатюк. – Зокрема, у помешканні та належному йому підсобному приміщенні зберігалися пістолет-кулемет ППШ-41 та ППС-43, пістолет марки «Венус», автомат «Шмайсер» часів Великої Вітчизняної війни, а також багнети та штик-ножі до гвинтівок часів Першої світової війни. Арсенал доповнювали газовий пістолет марки «Rohm», пневматична гвинтівка «ИЖ-38 П», мисливська рушниця «ТОЗ-34Р», патрони різних калібрів та штик-ніж до автомата Калашнікова з кинджалом».

Таку кількість зброї чоловік пояснив тим, що захоплюється колекціонуванням старовинних речей. Розповів, що всі ці припаси він дістав прямо із землі під час розкопок поблизу обласного центру.

Зброю направили в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України у Волинській. Судово-балістична експертиза показала, що частина вилученого є бойовою вогнепальною зброєю.

Згідно із законодавством, лучанин може опинитися в місцях позбавлення волі терміном від трьох до семи років.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Напевно регіонла телефонував в міліцію))))))
Відповісти
Це була зброя для повстанців режиму Яника
Відповісти