Завербований Росією агент, який «зливав» інформацію про волинські військові об'єкти, постане перед судом

Завербований Росією агент, який «зливав» інформацію про волинські військові об'єкти, постане перед судом
Затриманий у березні колишній військовий, який працював на ФСБ та збирав інформацію про волинські військові об'єкти, постане перед судом.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Контррозвідка Служби безпеки України у березні цього року затримала колишнього військовослужбовця ЗСУ, який був завербований спецслужбами РФ.

Слідчі завершили розслідування у межах кримінального провадження за статтею «Державна зрада», обвинувальний акт скерували до суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із конфіскацією майна.

За завданням агресора він збирав відомості про військові об’єкти, які дислокуються на території Волинської області. Також ворога цікавила інформація про учасників АТО/ООС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ненька набудувала за роки незалежалості багато секретних обєктів...
Відповісти
На палю ту свлоч!
Відповісти
Смешно. Вся информация давно полностью есть у ГШ России. Объекты давно изучены до мелочей. Я лично неоднократно был на военном аэродроме в Луцке. Единственный серьёзный военный объект в Луцке - завод "Мотор". В советское время там ремонтировали АШ-82 -движки для пассажирских ЛИ-2, Ил 12, Ил-14, вертолёта МИ-4. Потом, уже при Украине, там освоили ремонт и модернизацию реактивных двигателей СУшек. Там директором работал гениальный инженер, со смешной фамилией-Мотрешкин или Матрёнкин, точно не помню. Но в 2003 или 2004 годах там провели всеевропейский семинар для предприятий авиаремонтной промышленности. Были спецы с 27 стран. Журналистов было-ой-ёой-ёой. Косвенно, со временем, была информация, что технологии завода "Мотор" оказались в ФРГ. Официально продали или за наличку, а может просто спёрли, не знаю
Відповісти
Останні новини
Завербований Росією агент, який «зливав» інформацію про волинські військові об'єкти, постане перед судом
11 листопад, 2020, 17:55