Вперше за 40 років: у Луцьку бурять нові артезіанські свердловини для стратегічних запасів води

Вперше за 40 років: у Луцьку бурять нові артезіанські свердловини для стратегічних запасів води
КП «Луцькводоканал», за підтримки Луцької міської ради, приступив до буріння двох нових артезіанських свердловин. Подібні роботи у нашому місті велися лише у 80-х роках.

Про це інформують на сайті Луцькради.

Із урахуванням кліматичних змін у світі та виникненням проблем з прісною водою в багатьох містах України підприємство «Луцькводоканал» у співпраці з Луцькою міською радою здійснило аудит наявних водних ресурсів та оцінку потреб і можливостей водного забезпечення у Луцькій ОТГ.

Разом із фахівцями підприємства «Рівнегеологорозвідка» провели аудит усіх артезіанських свердловин «Луцькводоканалу» і розпочали буріння двох нових артезіанських свердловин великої продуктивності в межах 120 м³ на годину. Глибина буріння сягає 80 та 100 метрів. Діаметр отвору свердловин – 0,5 м.


Створення нових артезіанських свердловин – один із ключових стратегічних напрямків розвитку Луцька в питанні забезпечення водними ресурсами, що дозволить планувати водні витрати на 10-15 років.


Цікаво, що останні артезіанські свердловини бурилися у Луцьку ще за часів радянського союзу. Такі роботи у нашому місті відбуваються вперше за увесь період незалежності України.

Також готуються експертні звіти на буріння ще трьох артезіанських свердловин великої продуктивності і уже навесні підприємство приступить до виконання запланованих робіт.


Нові свердловини дозволять в майбутньому додатково підіймати з підземних джерел близько семи тисяч метрів кубічних води для забезпечення потреб Луцької ОТГ. Також вони гарантуватимуть безперебійну та надійну подачу води на десятиліття, поліпшать надійність і безперебійність відбору води в необхідних обсягах навіть за умов кліматичних змін.

До відома – «Луцькводоканал» подає 45 мільйонів літрів води щодоби. За обсягом – це приблизно п’ять дев’ятиповерхових двопід’їзних будинків.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Порошенко провів децентралізацію, і зявились кошти у міському бюджеті.
Відповісти
1.Радянського Союзу писати треба з великої літери.
2. Якщо миші з'їли стратегічний запас зерна, то і воду хтось вип'є.
Відповісти
Понизять ще більше лінію водного горизонту....
криниці вже пересохли або пересихають
Відповісти
1. Якщо про державу, то з великої, якщо про політичну систему, то з маленької
2. Артезіанська вода чистіша за річкову, але в радянських металевих трубах перетворюватиметься на неякісну, як за часів союзу природи та комуністичного дебілізму
3. Якщо лучани так само по-радянські поводитимуться з водою - артезіанською водою будуть мити машини та вулиці, прати, тобто використовувати її як технічну, то вона дуже скоро закінчиться. До кожної оселі мають підходити дві труби: одна з питною, інша з технічною водою. Питна має коштувати вдвічі дорожче
Відповісти
Останні новини
Вперше за 40 років: у Луцьку бурять нові артезіанські свердловини для стратегічних запасів води
13 листопад, 2020, 01:20