На Волині відкрили пам'ятний знак. ВІДЕО

На Волині відкрили пам'ятний знак. ВІДЕО
У Любомлському районі відкрили пам'ятний знак землякам, які загинули в Афганістані.

В цій війні взяли участь 120 любомильчан, з яких 27 додому не повернулися, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Ті, хто пережив страшну війну, їх рідні, влада та духовенство відкрили в Любомлі пам’ятний знак та поклали до нього квіти. На гранітній стелі викарбовано вісім юних облич. Вони не повернулись додому.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук, перерізаючи символічну стрічку перед пам’ятним знаком, зазначив: «Незалежна Україна не примушує своїх синів та дочок воювати в інших країнах, щоб наводити там порядок. Кожен народ чи кожна держава має право сама давати собі раду. Втручання зі сторони добром ніколи не закінчується».



«Відкриваючи обеліски, ми не тільки вшановуємо пам’ять тих людей, які загинули, чи тих, кому й сьогодні сняться афганські бої. Ми робимо «зарубки у національній пам’яті – щоб більше ніколи юнаки Волині не гинули, тим більше – на чужих війнах, щоб не було могил через військові дії. Я хочу, щоб ми жили з Богом і під Богом», - підкреслив Борис Клімчук.

Пам’ятний знак воїнам-афганцям в Любомлі виготовили та встановили за кошти меценатів. Це вже третій пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам, який відкрили в області з початку року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.