Українська міліція активно використовує соцмережі

Українська міліція активно використовує соцмережі
Міліціонери активно використовують соціальні мережі для пошуку зниклих дітей. За допомогою інтернету за останній рік знайшли 15% зниклих.

Всього ж за 2012-й рік до правоохоронців надійшло майже 4 тисячі заяв, з яких розшукали вже більше 3 тисяч осіб, пише газета Сегодня.

«Міліціонерів спеціально вчать користуватися соцмережами для розшуку. У випадку заяви про зникнення міліціонер повинен запитати у батьків, чи була у дитини сторінка в соцмережах. За згодою і в присутності батьків перевіряється пошта дитини, листування. Це допомагає дізнатися, чи є ознаки криміналу в пропажі, або він живий-здоровий і сидить в найближчому Макдональдсі», – розповів начальник Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС Олексій Лазаренко.

За словами Лазаренка, зрозуміти емоційний стан дитини можна навіть за її статусами. «Одні пишуть: «Мені все набридло... », інші: «Іду кудись...». Багато тікають, але потім викладають свої фотографії з місця, де ховаються, призначають друзям зустрічі».

За словами Лазаренка, ситуації бувають різні: «Був випадок у Запоріжжі: підліток втік з дому, але міліціонеру вдалося умовити його прямо в соцмережі повернутися».

У прес-службі МВС згадують, як 15-річна дівчинка на Херсонщині втекла з дому після сварки з матір'ю, вкравши у батьків 1500 гривень. Пізніше з'ясувалося, що вона два дні провела в інтернет-кафе Одеси, продовжуючи спілкуватися з друзями і викладаючи фото. За цими фото міліціонери і зрозуміли, де знаходиться підліток - у результаті дівчинку «спіймали» в центрі міста, де вона гуляла і чекала приїзду друзів.

Рядові співробітники карного розшуку кажуть, що швидко навчилися користуватися соцмережами.

«Я і раніше мав свою сторінку «ВКонтакте», але тепер завів ще на Фейсбуці в Однокласниках. Це часто дозволяє знайти людину - народ пише, де бачив зниклого, а бувають і випадки, коли люди просто не розуміють, що їх можуть легко знайти в інтернеті», - каже 25-річний Олег з Дніпропетровська.

А ось 43-річний міліціонер Олександр з Кіровограда скаржиться: «Навіть змусили завести свою сторінку, і мені регулярно пишуть скарги на сімейні скандали. Я намагаюся пояснити, що через інтернет заяви в міліцію не подають, а мені продовжують їх надсилати».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українська міліція активно використовує соцмережі
27 серпень, 2013, 09:52