Тисяча луцьких малюків восени не підуть в дитсадки. ВІДЕО

Тисяча луцьких малюків восени не підуть в дитсадки. ВІДЕО
Цього року тисяча луцьких дітей не стануть дошкільнятами через нестачу дитячих садків в обласному центрі.

Нині, щоб влаштувати дитину у заклад, у чергу варто ставати ще до її народження. Та навіть це не завжди допомагає при влаштуванні маля у дошкільний заклад. Не рятує ситуації і нова система електронної черги, - йдеться в сюжеті телеканалу ZIK.

«Ми живемо в центрі міста, у садочок потрібно записуватись ще до народження дитини, а не за її життя. Тому ми навіть ніде не консультувалися і не запитували, я сама сиджу вдома з дітьми – це наш домашній дитсадок», – описує ситуацію мешканка Луцька Ольга.

А за словами іншої лучанки, вона записувала дитину в чергу, коли тій було лише три місяці.

«Ми були у списку 60, останні, кому вдалося потрапити в садок», – говорить вона.

В одному зі спальних мікрорайонів Луцька цьогоріч за державні гроші – 25 мільйонів гривень – збудували перший за роки незалежності дошкільний навчальний заклад. Та цього недостатньо, переконують педагоги.



«Із 1 вересня в дошкільному закладі функціонуватиме 10 вікових груп, зараз у нас спусковий склад вже 280 дітей. На жаль, цього року залишилося 83 незадоволені заяви – це діти раннього дошкільного віку, 2011 року народження», – розповідає завідувач ДНЗ «Дивосвіт» Ольга Швардовська.

Загалом, цьогоріч у луцькі дитсадки піде 10,5 тисячі дошкільнят. А от на тисячу малих лучан місць таки не вистачило. Міська влада обіцяє виправити ситуацію.

«Ми плануємо виготовити технічну документацію і приступити до реконструкції нових ДНЗ в наступному році. На це нам потрібно понад 15 млн гривень. Надіємося, що з цими коштами нам допоможе держава», – каже заступник міського голови Луцька Святослав Кравчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...каже заступник міського голови Луцька Святослав Кравчук."
А не сам пан Кравчук з пафосом та у супроводі "Аверсу" закривав ці садкі на прикінці 90-х?! Нехай архів відео піднімуть! А тоді застерегали...!!!
Відповісти
сто пудів!!! Кривий разом Кравчуком продавав! а зараз тут соплі розпускає)) нехай бабки поверне громаді, а краще дитсадки! а романюк, як невинна, прикриває очі на діяльність свого заступника!і каже, "а це при вас було", дивишся на сесію і просто ... дарагая редакція... я пардон... аху...ваю
Відповісти
"Надіємося, що з цими коштами нам допоможе держава», – каже заступник міського голови Луцька Святослав Кравчук."
А ти сам хіба не ДЕРЖАВА?
От навіщо п"ятнадцятий раз ремонтувати Меморіал Слави? Чи була така нагальна потреба ремонтувати вулицю Сенаторки Левчанівської (Мєдвєдєва)? Копійка до копійки, економте - і будуть нові дитсадки. Та не те що дитсадки - за рік можна всі двори до ладу привести.
Відповісти
Останні новини
Тисяча луцьких малюків восени не підуть в дитсадки. ВІДЕО
30 серпень, 2013, 11:32