Серед усіх померлих від коронавірусу на Волині – жодного вакцинованого

Серед усіх померлих від коронавірусу на Волині – жодного вакцинованого
Летальність від коронавірусу стрімко зростає — ріст в 2,3 рази в порівнянні з вереснем. За інформацією станом на 28 жовтня, протягом останнього тижня померло 90 осіб, всього в області зареєструвалм 1458 летальних випадків. Всі померлі не вакциновані від COVID-19.

Про це йдеться на сайті ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ».

«Захворюваність перевищила пікові значення весняної хвилі. Четверта хвиля пандемії COVID-19 розвивається стрімкіше ніж ми очікували. Щотижневий приріст захворюваності на COVID-19 становить 30 – 45%. В порівнянні з вереснем кількість захворілих зросла в понад 10 разів. На сьогодні всього захворіло понад 75,6 тис. волинян», - йдеться у повідомленні.

Головний державний санітарний лікар Волині Наталія Янко зауважила, що всі карантинні обмеження «помаранчевої» та «червоної» зони епіднебезпеки стосуються виключно не вакцинованих осіб.

В «помаранчевій» зоні епіднебезпеки масові заходи можна провести лише за умови розміщення не більше однієї людини на 4 кв. метри або наповненості залів не більше, ніж на дві третини місць.

Розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 1,5 метри за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років) за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв).

Вказані обмеження не будуть застосовуватись, якщо всі учасники та організатори заходу мають документ про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19 або негативий ПЛР-тест чи експрес-тест на COVID-19, чинний 72 години.

В «червоній» зоні епідемічної небезпеки масові західи можна провести лише, якщо у всіх учасників та організаторів є документу про повний курс вакцинації проти COVID-19 або негативий ПЛР-тест чи експрес-тест на COVID-19, чинний 72 години.

Дотримання маскового режиму – обов’язкове.

Головна відмінність полягає в тому, часткова вакцинація проти COVID-19 підійде для участі в заході лише при помаранчевому рівні.

Поширюються ці правила на повнолітніх.

При «помаранчевому» рівні епіднебезпеки діють жовті та зелені COVID- сертифікати, то при червоному лише зелені, тобто наявність двох доз вакцини від COVID-19. Працюватимуть в звичному режимі лише ті підприємства, в яких персонал повністю вакцинований (100%) – при встановлені «червоного» рівня. Масові заходи можна буде проводити лише, якщо у всіх учасників та організаторів є документ про повний курс вакцинації проти COVID-19 або негативий ПЛР-тест чи експрес-тест на COVID-19, чинний 72 години.

Тому Наталія Янко звернула увагу, що більшість карантинних обмежень стосується невакцинованих осіб. Для уникнення важкого перебігу захворювання жителів області необхідно максимально забезпечити вакцинацію населення, особливо груп ризику.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо в нас немає обов"язкової вакцинації, то на якій підставі у нас вимагають пред"являти якісь папірці щодо неї? Де логіка? НЕ МОЖНА ВИМАГАТИ І ПЕРЕВІРЯТИ ТЕ, ЩО НЕ Є ОБОВ"ЯЗКОВИМ!!!
Відповісти