У Луцьку одна багатоповерхівка досі – без тепла: у чому проблема. ВІДЕО

У Луцьку одна багатоповерхівка досі – без тепла: у чому проблема. ВІДЕО
У Луцьку мешканці багатоповерхівки на проспекті Грушевського, 19 від початку опалювального сезону без опалення у квартирах. Через порив на тепломережі люди гріються електроприладами, газовими конфорками та нагрітою водою в пляшках.

Як розповів кореспонденту Суспільного речник ДКП "Луцьктепло" Антон Безносиков, витік відбувся на тепломережі під дорогою. Ремонтні роботи працівники "Луцьктепла" розпочалися зранку 3 листопада.

Спершу комунальники почали розкопувати труби. Зі слів речника підприємства, аби увімкнути опалення, потрібно відремонтувати одну-дві труби.

Відколи в місті з 11 жовтня розпочали опалювальний сезон, у квартирі 82-річної Зінаїди Циць, яка проживає на проспекті Грушевського, 19, холодні батареї. Через відсутність опалення, каже пенсіонерка, на кухні почала з'являтися цвіль.

Жінка додає: проблеми з теплопостачанням у будинку були ще й минулого року.

Аби зігрітися вночі, щовечора готує імпровізовану грілку з пляшок із теплою водою.

"Як гріюся? Ніяк, бо як тільки включу все, то меблі і все мокре робиться. По вікнах все пливе, то тряпками витираю. На ніч наберу дві бутилки до ніг і до рук – під одіяло і все. А що робити? Всі руки обмерзають", – говорить Зінаїда Циць.

Речник Луцьктепла Антон Безносиков каже: тривалий час відбувалося погодження з адміністрацією аптеки, під якою проходить труба. Після погодження, говорить речник, змогли розпочати роботи.

"Із завершенням земляних робіт зможемо оцінити масштаб проблеми. Потрібно буде замінити одну трубу, можливо дві", — зазначив Антон Безносиков.

Ремонт труб та відновлення теплопостачання затягнеться на декілька днів. Як розповіли комунальники, доведеться відкопувати труби під дорогою. До комунальників під час ремонтних робіт вийшли мешканці будинку, яким обіцяли увімкнути опалення ще 29 жовтня.

Суспільне поспілкувалося з мешканцями будинку та дізналося, як лучани гріються у холодних квартирах та коли їм обіцяють відновити тепло.

Від початку опалювального сезону в місті сталося понад 40 витоків на тепломережах. Матеріали для заміни труб у підприємства є, які підготували до початку сезону для поточних ремонтів, – додав Антон Безносиков.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який бардак! Це просто жах!
Відповісти
Нашому меру не до труб там всіляких, є справи по важливіші
Відповісти
Останні новини
У Луцьку одна багатоповерхівка досі – без тепла: у чому проблема. ВІДЕО
03 листопад, 2021, 19:19