У Луцьку басейн перетворився на «пам’ятник безгосподарності», ‒ лучани

У Луцьку басейн перетворився на «пам’ятник безгосподарності», ‒ лучани
Ветерани спорту занепокоєні тим, що сталося із плавальним басейном «Колос», що на вулиці Писаревського, 3 у Луцьку, після приватизації.

Депутат Олександр Пирожик під час озвучення запиту розповів, що до нього звернулися активісти ВОГО ветеранів фізкультури та спорту, яку очолює Заслужений працівник фізкультури та спорту України Станіслав Рупчев.

Мовляв, заявники нагадують, що цей закритий 25-метровий басейн був збудований у 1989 році і знаходився на балансі Волинської обласної ради профспілок. У січні 1991-ого його передали на баланс обласної Ради спортивних товариств «Колос». А в травні 2001-ого санстанція закрила цей басейн.

У травні 2002-ого року цю спортивну споруду розпорядженням голови ОДА передали в комунальну власність облради, а 13 червня 2002 року – на баланс управління з питань фізкультури, спорту і туризму ОДА.

Вже у 2003 році басейн додали до переліку об’єктів, які планувалося приватизувати у 2004-ому, але зі збереженням профілю діяльності.

Утім, у грудні 2003-ого рішенням сесії, як стверджують заявники, дозволили продати цей басейн без конкурсу та аукціону одному з приватних підприємств, директором якого була О.І. Шевцова.

«Фактично з того часу басейн практично ніким не доглядається і внаслідок безгосподарності на сьогодні перебуває в жалюгідному стані. Ось уже близько 11 років ця важлива та потрібна для здоров’я мешканців Луцька споруда стоїть як пам’ятник безгосподарності та бездумної приватизації», – повідомив Олександр Пирожик у запиті.

Тож, ветерани спорту попрохали розібратися із тим, у якому стані знаходиться басейн після приватизації, у голови облради Володимира Войтовича та голови Волинської ОДА Бориса Клімчука.

Окрім того, аналогічне звернення щодо організації перевірки законності передачі комунального майна приватній структурі направили й прокурору Волині Андрію Параці.

Запит Олександра Пирожика депутати не підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку басейн перетворився на «пам’ятник безгосподарності», ‒ лучани
03 вересень, 2013, 12:43