На Волині з'явиться новий завод

На Волині з'явиться новий завод
На Волині планують відкрити завод, який вироблятиме харчі з картоплі.

Його створять у селищі Торчин на базі одного з найкращих в області овочесховищ господарства «Родючість-Агро», яке з’явилося два роки тому, та плани має грандіозні, - пишуть Відомості.

З нинішнього сховища, яке вміщує 730 тонн картоплі, постане потужне господарство, яке зможе взяти на зберігання 3200 тонн бараболі, яку не лише продаватимуть, а й перероблятимуть. А якщо взяти до уваги, що на Волині практично відсутні овочеві переробні заводи, то це частково вирішить «вічну» проблему селян — збут картоплі.

Працює у господарстві всього 15 осіб, на сезонні роботи залучають ще кілька людей. Таку невелику кількість працівників очільник ТзОВ «Родючість-Агро» Володимир Шегедин пояснює максимальною автоматизацією виробництва.

Наприклад, прийомний бункер автоматично ділить картоплю на три фракції — насіннєву, товарну і таку, що вже непридатна для використання. Люди тут теж працюють, але швидше як наглядачі за автоматикою — вони стежать, щоб картопля не була побитою та гнилою. Саме овочесховище обладнане міні-комп’ютером, на якому задаються температура повітря, вологість і режим зберігання.

До слова, незабаром на базі торчинської «Родючості-Агро» запровадять повний виробничий цикл: бараболю вирощуватимуть, зберігатимуть і перероблятимуть. Що конкретно робитимуть із бульби — картопляні пластівці чи картоплю фрі, наразі інвестори разом із директором господарства міркують і вже до кінця цього року обіцяють визначитися та почати зводити переробний завод.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.