У Ківерцях прокурор проти зміни назв «радянських» вулиць

У Ківерцях прокурор проти зміни назв «радянських» вулиць
Прокуратура Ківерцівського району опротестувала рішення міської ради про перейменування шести вулиць.

У понеділок, 16 вересня, рада спробувала здолати протест правоохоронця, - пише ВолиньМедіа.

З 30 депутатів на початок сесії зареєструвалось 19. На порядку денному було 38 питань, більшість з яких депутати прийняли без детального обговорення.

Проте найбільше уваги вони приділили питанню «Про розгляд подання прокурора Ківерцівського району» від 31 липня 2013 року щодо перейменування вулиць у місті.

Нагадаємо, депутати збиралися перейменувати 15 вулиць, але після протестів мешканців змінили назву лише частині.Так, з 5 червня цього року мали отримати нові назви:

- вул. Паші Савельєвої на вул. Прилісну;
- вул. Щорса на вул. Холмську;
- вул. 17-го Вересня на вул. Соборності;
- вул. Воровського на вул. Романа Шухевича;
- пров. Степана Бойка на пров. Княгині Ольги;
- вул. Кузнєцова на вул. Римоліна.

Втім, прокурор Ківерцівського району висловив свій протест щодо даного рішення і надіслав подання на розгляд Ківерцівської міської ради.

Із закликом відхилити протест прокурора виступив позафракційний депутат, член ВО «Свобода» Олександр Вронський.

«Міська рада вправі приймати таке рішення. Рішення було прийняте без порушення. 16-17 голосів було віддано за дане питання. Так що прокурор, таке враження складається, не вивчав дане питання. Тому всіх депутатів закликаю виявити свою громадську позицію і відхилити протест прокурора», - зазначив депутат.



Вронського підтримали депутат фракції ВО «Батьківщина» Надія Філіпчук, позафракційний депутат, член ВО «Свобода» Роман Стецькович та позафракційний депутат, член партії «За Україну!» Сергій Третяк.



Зрештою, за результатами голосування «за» підтримку протесту висловились двоє: міський голова і секретар, «проти» - одинадцять, «утримались» – шестеро. А жодного рішення обранці громади не прийняли, бо за відхилення протесту віддали свій голос лише 12 депутатів, при тому, що для прийняття рішення треба 16.



Тож, дилему із перейменуванням вулиць вирішить суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ківерці
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо проаналізувати результати голосування, то лише міський голова та секретар ради бояться прокуратури! Питання - чому?
Відповісти
Прокурора перейменувати! Негайно! В Пашу Савельеву, яка "працювала" в роки другої світової в будинку де зараз розміщена "Фелічита". Там колись був німецький бордель.
Відповісти
Так пракурор районний незалежної України і досі виявляється "бдіт" за Саталіна?!
Відповісти
Оскільки радянська окупація українських земель не має нічого спільного із чинним законодавством України вимагаю від прокурора Ківерцівського району негайно внести подання на всі рішення усіх місцевих рад Ківерцівського району щодо перейменування вулиць в період з 1939 по 1991 рр. Саме в такий спосіб прокурор району може ефективно протидіяти депутатам із Свободи!
Відповісти
Останні новини
У Ківерцях прокурор проти зміни назв «радянських» вулиць
17 вересень, 2013, 08:00