Тарифи для населення піднімати не час, - Башкаленко

Тарифи для населення піднімати не час, - Башкаленко
Завдяки вексельним угодам хочуть покрити борги перед теплопостачальними компаніями, які виникли через різницю у тарифах.

Текст типового договору та цифри «різниці» узгодили 9 жовтня під час наради у Волинській облдержадміністрації.

Зі слів першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка, станом на 1 січня 2013 року загальна сума, яка є різницею у тарифах, становить 51 мільйон 832 тисячі гривень.

«Є складова тарифу і є різниця, на яку піднімається ціна на газ. Але для населення тариф залишається, яким був. Ціна на газ і рівень заробітної плати росте. Тому і виникає різниця у тарифах, яку держава компенсує теплопостачальним компаніям», - пояснив Башкаленко.

Вексельні угоди подадуть до центральних органів влади до 20 жовтня.

«Ми будемо векселями «закривати» «Нафтогаз». «Нафтогаз» тими векселями бере від нас борг, і здає ті вексельні договори у Нацбанк. В Нацбанку він отримує гроші, і держава закриває ті борги, які є перед теплопостачальними компаніями», - пояснив Башкаленко.

Перший заступник каже, що для того, аби не було різниці у тарифах, необхідно значно підняти ціну на газ для населення. Це є однією із вимог Міжнародного валютного фонду. Втім, поки що на такі кроки керівництво держави йти не має наміру.

«Є позиція нашого президента, який говорить: ми ще не готові для того, аби піднімати тарифи для населення. Тому держава їх бере на себе. Для того, аби цього не було, є стратегічний напрямок, який озвучив президент, – це зменшення залежності від газу і перехід на альтернативні види палива. Що ми і робимо», - додав перший заступник.

Довідка:


Вексель - це письмове боргове зобов’язання у вигляді цінного паперу, складеного за встановленою формою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Тарифи для населення піднімати не час, - Башкаленко
09 жовтень, 2013, 13:13