У Москві ‒ масові безлади через конфлікт з кавказцями. ФОТО. ВІДЕО

У Москві ‒ масові безлади через конфлікт з кавказцями. ФОТО. ВІДЕО
У неділю, 13 жовтня, Москвою прокотилася хвиля масових безладів на етнічному ґрунті.

У підсумку зіткнень демонстрантів з поліцією було затримано близько 400 осіб. Розлючений натовп перевернув і розбив більше десятка автомобілів, розгромив торговий центр і влаштував бійку з ОМОНом, ‒ пише Дзеркало тижня.

Учасники акції вимагали знайти вбивць 25-річного москвича Єгора Щербакова, заколотого ножем у ніч на четвер на очах у його дівчини. За її словами, нападник, який завдав Щербакову кілька ударів ножем, був вихідцем із Кавказу.

Наслідком того, що трапилося, стали масові заворушення. Спочатку ініціативна група організувала «народний віче» з вимогою знайти вбивцю ‒ звучали звинувачення на адресу слідчих, які нібито належним чином не виконують свої обов’язки. Місцеві жителі тим часом організували народне патрулювання району; до вечора неділі на спеціально створеному новоспеченими дружинниками радіоканалі були зареєстровані вже близько 700 осіб.

Після цього радикально налаштована частина учасників акції ‒ понад 1000 людей ‒ під проводом націоналістів та футбольних фанатів розбила вітрини в торговому центрі «Бірюза», а потім рушила до овочевої бази, де працюють мігранти.

Обурені люди зламали в’їзні ворота, пошкодили три холодильних камери. На площі біля станції «Браїлів ‒ Товарна» місцеві жителі розбили припарковані автомашини та влаштували погром у наметі, де торгують кавунами. Після півночі ситуацію вдалося врегулювати, в розгоні бешкетників брав участь ОМОН.

У результаті зіткнень між учасниками акції і поліцією були госпіталізовані два працівники ОМОН. Поліція затримала близько 400 осіб. Затримані були доставлені у відділи поліції в різних округах Москви. За інформацією правоохоронців, 380 затриманих допитували як свідків у рамках кримінальної справи, порушеної статтею «хуліганство».





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Росія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ДИБЫЛИ!!!простим людям машини побили...і що той бідолаха має робити де гроші візьме на ремонт???
Відповісти
Чого так переживати?:) То "чорні" кавуни возили тим "Жигулем"!!!
Відповісти
Тайожний саюс!
Відповісти
В Росії своїх проблем достатньо, а вона ще сюди лізе
Відповісти
Останні новини
У Москві ‒ масові безлади через конфлікт з кавказцями. ФОТО. ВІДЕО
14 жовтень, 2013, 11:19