Велозони, «зелені дахи», з’їзд монархів: пропозиції щодо розвитку Луцька

Велозони, «зелені дахи», з’їзд монархів: пропозиції щодо розвитку Луцька
У 2014 році повинні затвердити стратегічний план розвитку Луцька до 2020 року.

Свої пропозиції щодо розвитку Луцька 15 жовтня висловлювали представники громадських організацій та наукових кіл.

Луцький міський голова Микола Романюк пояснив, що стратегічний план – це напрямки розвитку міста. Серед одних з таких – розвиток туризму у місті, а також малого та середнього бізнесу.

Складати план буде спеціальна група, яка повинна надати результати роботи у 2014 році.

Голова Асоціації регіонального розвитку Петро Гоцалюк запропонував долучити до робочої групи науковців та молодь.

Серед основних напрямків, які пропонує Асоціація, – перенесення Центрального ринку, створення єдиного туристичного простору Старий Луцьк-вулиця Лесі Українки-Центральний парк культури та відпочинку імені Лесі Українки. Ці ділянки, на думку Гоцалюка, повинні бути повністю пішохідними.

Петро Гоцалюк переконує, що у стратегічному плані варто закцентувати увагу та схемі обмеження руху у центральній частині Луцька, розвитку велоструктури та запланувати масштабне святкування річниці з’їзду європейських монахів, яка відбудеться у 2029 році.

«Якщо правильно підійти, то можливе залучення великих державних коштів», - пояснює Гоцалюк.

Зміни у схемі руху у центральній частині Луцька бачить і міський голова. Зокрема, на думку мера, доцільно, аби у центрі рухалися лише тролейбуси.

Докторант Луцького національного технічного університету Марина Аверкина представила проект «зелених дахів», тобто озеленення плоских дахів. Такі технології, каже вона, використовують у Європі. Вони дозволяють економити енергоносії та покращують екологію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А фото ще свіжіше не могли найти?
Відповісти
зато ЦУМ ще той ))
Відповісти
*монархів
Відповісти
кожний рік одне і те семе: стратегічний план, пропозиція розвитку і ТД. А віз і нині там
Відповісти
«Якщо правильно підійти, то можливе залучення великих державних коштів», - пояснює Гоцалюк. - молодец, "Здесь чувствуется лапа Корейко!" (с)
Відповісти
Для початку зробіть нормальні дороги, та поставте урни на вулицях, а то міто схоже на великий смітник.
Відповісти
"розвиток туризму у місті, а також малого та середнього бізнесу" - якого саме туризму і якого малого та середнього бізнесу хотілося б дізнатися? а то все вода-вода...
Відповісти
Гоцалюк говорить загальні речі й озвучує чужі старі ідеї.
Відповісти
Охочих освоїти кошти черга стоїть, а ідей катма. Спочатку треба шукати і брати на роботу креативного перетворювача, а бухгалтера він і сам собі знайде. Які науковці будуть задурно працювати над проектом, щоб на їхніх ідеях хтось купив собі Лексус. Хіба що студенти клюнуть на це. А озеленення дахів і стін - ідея стара як світ і дуже витратна. Луцьк цього не потягне. З оголошенням конкурсу теж нічого не вийде. Оголосили вже раз на монумент незалежності. Виграв Кумановський, а втілив свій химерний проект Бідзюля. Хто ж удреге повірить. Знову ж хіба студенти. Шукайте студентів.
Відповісти
Давай велодоріжки на всі головні вулиці міста!!!!
Відповісти
и пешком походишь
Відповісти
для початку , напевно, треба поцікавитись, як розробляється і пишеться стратплан, які його складові, і робити не для галочки...а так буде план, як кажуть для шухляти - лежить собі і нехай...хоч у саганюка спитайте
Відповісти
Для Луцька дешевше - поремонтувати дахи, зробити їх двоскатними і не вирубувати парки, сквери. А докторант нехай в Європі розвиває не свою-свою ідею. Поцупила за кордоном, а в нас наукову роботу пише, сподіваючись на шикарне фінансування.
Відповісти
пригадалось...А чому б Миколі Ярославовичу не взяти приклад з Сингапура, де за викидання сміття на вулиці встановленні солідні штрафи.... а то зелені дахи, з"їзд монархів...сміх та й годі...тут на зупинці палять під табличкою про заборону даної дії...а ви тут стратегії видумуєте
Відповісти
"масштабне святкування річниці з’їзду європейських монахів, яка відбудеться у 2029 році" Трындец как важно для города... Это же будет бездонная дыра, куда будет безповоротно утекать бабло из бюджета в страну достраивающихся дачи новых тачил для внучат...
Відповісти
Мене дивує підхід місцевих чиновників, а найбільше головного "Пакращувача" Петра Гоцалюка до розробки стратегічного плану. З концепції стратегії не чітко прослідковуються стратегічні цілі, а вони повинні бути більш конкретизованими. Якщо ми говоримо про стратегію розвитку міста, то тут потрібно визначити те, чого ми хочемо досягнути, яка кінцева ціль. У мене таке враження, що місто - для інвестора, місто - для туриста, а де ж ЛУЧАНИ? Невже після приходу туриста і інвестора життя простих лучан покращиться? І чому ніхто не запитав думки місцевих жителів? чому все вирішують за нас? і нарешті, чому місто живе вже майже цілий 2013 рік без стратегії?
Відповісти
а мене нічого не дивує.
ну що розумного може видати гоцалюк?
з'їзд монархів?!
можна ще майданчики для посадки НЛО поробити, раптом прилетять!
або розширювати русло стиру для судноплавства пасажирських лайнерів, круїзних теплоходів. цього на 100 років хватить бабло мити, у спадок внукам передасть.
працюйте.
Відповісти
Останні новини
Тігіпко врятував кошеня
16 жовтень, 2013, 10:39
Велозони, «зелені дахи», з’їзд монархів: пропозиції щодо розвитку Луцька
16 жовтень, 2013, 10:11