Ухвалили бюджет Луцька на 2014 рік

Ухвалили бюджет Луцька на 2014 рік
Депутати Луцької міськради підтримали проект бюджету міста на 2014 рік.

Таке рішення ухвалили під час сесії міськради у п’ятницю, 7 лютого.

Перед голосуванням у раді почалися жваві суперечки щодо деяких статей документу. Так, наприклад, Наталія Бунда просила повністю профінансувати виділення коштів на реконструкцію басейну у школі №20, на яку потрібно загалом 420 тисяч гривень.

Проте заступник луцького міського голови Святослав Кравчук зазначив, що на повну реконструкцію просто не вистачить коштів. Тому виділили лише 128 тисяч на систему очистки води.

Депутат Андірй Осіпов пропонував взагалі не голосувати за бюджет, бо місто може певний час прожити і без нього, а виконати такий бюджет не вдасться, бо з Києва не надходить фінансування по деяких програмах.

«Найкращим є відкладання голосування та прийняття звернення (до Кабінету Міністрів, - ред.) про недофінасування захищених статей. Після того будемо приймати бюджет такий, як потрібно. Бо кожного року держава обкрадає вчителів і медиків міста Луцька», - зазначив він.

Депутат Сергій Григоренко також запропонував від імені міської ради звернутися до Кабінету Міністрів, щоб там вирішили ситуацію. Попри це, він закликав голосувати за такий бюджет, а потім шукати гроші для його наповнення. «Зараз приймемо, а потім зверхня до Кабміну напрацювати… не ухвалювати його буде ще гірше», - переконаний він.

У підтримку даного бюджету також виступила депутат Ірина Констанкевич. «Усі ми розуміємо, що ці питання можна вирішити лише конструктивно. Має бути дуже жорсткий контроль, тому варто зробити цей процес відкритим та прозорим», - відзначила вона.

У підсумку депутати вирішили підтримати бюджет на 2014 рік. «За» проголосували 32 депутати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перепрошую
Відповісти