Білоруський журналіст приїжджав на Волинь «розвідати», чи все спокійно

Білоруський журналіст приїжджав на Волинь «розвідати», чи все спокійно
Білоруський журналіст Сергій Мощик відвідав Волинську область і описав, якою є ситуація на білорусько-українському кордоні та у близькому до нього містечку Ратне, зважаючи на події у Києві та Криму.

Як пише журналіст, у вівторок, 11 березня, на прикордонному пункті «Мокрани–Доманово» «спостерігалося затишшя», – повідомляє Вечірній Брест.

«Протягом дня кордон в обидві сторони перетинали автомобілі з литовськими, російськими і, звичайно, білоруськими номерами. Одночасно в пунктах контролю їх збиралося не більше 5-6, а то і того менше», – зазначає журналіст.

За словами Сергія Мощика, прикордонники працюють у штатному режимі.

«Вранці в районі парку Дружби (кордон білоруського Малоритського та українського Ратнівського районів), на так званій нейтральній території, можна було бачити групу українських прикордонників. Вони спокійно стояли на узбіччі і навіть не особливо пильно стежили за технікою. Їх погляди були звернені на лісову смугу. З укосу дороги, струнко в ряд, стирчать загострені кілки. Можливо, для контролю об'їзних доріг. Ніколи раніше бачити тут такого не доводилося. Увечері, правда, наряду не було», – описує він.



Як зауважив журналіст, один з українців, який часто перетинає кордон, розповів, що раніше возив земляків на заробітки до Росії. Утім, у зв'язку з «відомими подіями в Києві та Криму», охочих їздити туди не стало.

«Тепер житель прикордонного українського села заробляє на життя перевозом товару. За його словами, останнім часом з українського боку кордону з'явилася людина, яка веде контроль саме за товаром. В іншому все – як колись», – цитує чоловіка Сергій Мощик.

«Ось такий він сьогодні, білорусько-український кордон. Зберігає спокій і в той же час трохи тривожно. На щастя, занепокоєння більше викликають чутки, ніж факти. На автостанції в селищі Ратне жоден автобус на Брест не скасований, хоча пасажиропотік білорусів у будні дні можна прирівняти до арифметичної похибки: він просто мізерний. Причин для цього ніяких немає, запевняють прості громадяни в Ратному. «Подивіться на нас, ми нікого не кусаємо...», - жартують вони», – пише білоруський журналіст.



З його слів, ратнівська міліція, керівництво Ратнівської райради запевняють: сплеску криміналу немає.

«А те, що окремі нечисті на руку люди можуть використовувати Майдан у своїх інтересах - збирати гроші і так далі, - ніхто не виключає», – зазначає він.

«А ось брестчан на ринку в Ратне явно не вистачає. Усі сподіваються, що ситуація виправиться на краще, увійде у звичне спокійне русло. Хоча і зараз ніякої надзвичайної ситуації ні поблизу кордону, ні на самому кордоні немає», – підсумував журналіст.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Білоруський журналіст приїжджав на Волинь «розвідати», чи все спокійно
13 березень, 2014, 14:07