У Луцьку - 14 «смертельних» зупинок

У Луцьку - 14 «смертельних» зупинок
У Луцьку стоїть 14 конструкцій зупинок, подібних до тієї, через обвал якої загинула 15 березня жінка.

Як відомо, крита зупинка, встановлена минулого року, впала від сильного пориву вітру. Конструкція впала на жінку, яка стояла поруч, від отриманих травм та померла, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

На 18 критих павільйонів в Луцьку, які розташовані в місцях зупинки громадського транспорту, торік витратили близько 300 тисяч гривень, розповів директор департаменту ЖКГ Луцької міськради Іван Кубіцький. Кожен з таких павільйонів важить 600-700 кілограмів, каже він.

Таких конструкцій, як та, що впала, в місті встановили 15. Ще три, за словами чиновника, мають іншу модифікацію.

Іван Кубіцький переконує, що фундаменту на цих зупинках і не потрібно було заливати. Кріплення, мовляв, мало б вистачити. Але сильний вітер таки зніс одну з 15 конструкцій в місті, а жінка загинула.

«Навіси над зупинками належать до малих архітектурних форм, і на них немає вимог, щоб кріпити їх на фундамент», - повідомив він.

Іван Кубіцький розповів, що 300 тисяч гривень за виготовлення і монтаж цих зупинок місто заплатило ТОВ «Луцьктехнобуд». Саме ця організація кріпила злощасну конструкцію, яка стала вбивцею.

На самому підприємстві жодних коментарів не дають. Як повідомили в приймальні, керівництва сьогодні ще не бачили і ніхто не висловив офіційної позиції.

Натомість директор міського департаменту ЖКГ запевняє, що в місті вже створена комісія, яка займеться перевіркою цього випадку і всіх встановлених зупинок. Мовляв, наступного дня після нещасного випадку, вже представники департаменту й проектного інституту «Діпромісто» оглянули зупинки в місті й «не виявили загрози». Проте, каже він, чекатимуть висновку проектної організації з пропозиціями, яким чином можна буде укріпити зупинки.

ДИВИТИСЯ ВІДЕО З МІСЦЯ СМЕРТІ

Він також повідомив, що управління з надзвичайних ситуацій міської ради взялося за розслідування нещасного випадку. Утім, чи покарають кого-небудь за те, що конструкція не витримала пориву вітру, а місто витратило гроші на неякісну роботу, – наразі невідомо.

Своєю чергою, виконувач обов’язків начальника обласного управління МВС області Михайло Руденко повідомив, що подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Луцький міськвідділ з’ясовує, чи не були порушені дозвільні норми і чи була та зупинка придатна до експлуатації. Про деталі розслідування, припустив він, стане відомо вже за тиждень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аналогічно встановлюють дитячі гойдалки та гірки в дворах. Це також МАФи і під них не треба фундаменту... Коли рік назад в дворі по Рівненській, 109 на футбольному полі вліпили гірку і гойдалку я про це говорила, то працівників Куйбіцького це сильно обурило. То тепер хоча б перевірте встановлення цих майданчиків, бо й дітей позабиваєте.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку - 14 «смертельних» зупинок
17 березень, 2014, 15:07