У Сочі погрожували дискваліфікацією збірної, – волинська паралімпійка. ФОТО

У Сочі погрожували дискваліфікацією збірної, – волинська паралімпійка. ФОТО
За вигуки «Україна! Мир!» українським паралімпійцям погрожували дискваліфікацією усієї збірної.

Про це розповіла волинська лижниця і біатлоністка Юлія Батенкова-Бауман, яка здобула на паралімпіаді у Сочі три срібні та одну бронзову медалі, під час прес-конференції у п’ятницю, 21 березня.

За словами Батенкової, з самого початку Паралімпіади українським спортсменам було морально складно брати участь у Іграх через події у Криму.

«Коли починалася Паралімпіада, у нас була розмова, що ми будемо бойкотувати, що ми не зможемо виступати у країні, яка наступає на Україну. Було морально складно, звичайно, спочатку», – почала розповідь спортсменка.

«А потім нам сказали, ну, 8 березня, пробіжіть гонку і все, напевно, будемо роз’їжджатися. Тому що наступ, танки, розмови, все це заважало, звичайно. І першу гонку 8 березня ми пробігли і нам тренер сказав, що хоче нас порадувати, ви будете виступати далі, ми будемо не бойкотувати», – вела далі Юлія Батенкова.

Волинянка розповіла, що 8 березня навіть вдалося взяти «бронзу». «Я думала, якщо навіть потім їхати додому, на Волинь, то вже не з пустими руками», – прокоментувала вона.



«Потім почали показувати, що ми за мир, на відкритті ми йшли кричали «Україна! Мир!». Нам робили зауваження, якщо ще раз така витівка, то просто дискваліфікують всю збірну. Ми ризикували все одно. Ми не могли просто так, навіть не кричати», – розповіла Батенкова.

«Ми не раділи медалям, а прикривали їх, можна було побачити на нагородженнях. Така форма протесту була», – зазначила спортсменка.



Також, Юлія Батенкова розповіла про те, як ставилися до українців у Сочі: «Там новини зовсім інші показують. Спортсмени дивуються, але ми стільки років товаришуємо. Правди ніхто не знає. Я дивилася новини, я просто була в шоці, яку інформацію їм дають. А люди вірять і дивилися, ніби ми не правильно себе ведемо, але правда-то за нами».



Окрім того, Батенкова нагадала, що вона – уродженка Сімферополя і негативно ставиться до того що відбувається у Криму.

«Я кримчанка, Волинь – це моя друга батьківщина. Перша – Крим. Я там народилася і жила деякий час. У перший клас пішла там. І я дуже переймаюся тим, що відбувається зараз, за солдатів, за людей, які там знаходяться. Я думаю, що їм теж це не подобається. Там і так історично важка атмосфера була. Зараз я, звичайно, переймаюся за людей. В мене там багато друзів, родичів залишилося. Доброго там я нічого не бач, лише негатив», – розповіла вона.

«У Криму в мене бабуся з дідусем залишилися. Вони прожили там все життя, куди вони… А друзі, вони ж не можуть махнути паличкою і переїхати. Дуже багато людей там просто не розуміють, як у ХХІ столітті може бути така ситуація, що просто приїхали і захопили. Багатьом не зрозуміло», – додала Юлія Батенкова.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як Луцьк «поять» водою. ФОТО
21 березень, 2014, 13:33
У Сочі погрожували дискваліфікацією збірної, – волинська паралімпійка. ФОТО
21 березень, 2014, 13:24