Волинь «пасе задніх» за рівнем зарплати

Волинь «пасе задніх» за рівнем зарплати
За рівнем заробітної плати Волинь серед українських регіонів перебуває на четвертому місці з кінця. В середньому штатний працівник у лютому отримував тільки 2,4 тисячі гривень.

Про це повідомили у головному управлінні статистики, - пише IA ZIK.

У лютому середня зарплата волинян становила 2402 гривні і порівняно із аналогічним періодом торік зросла тільки на 3,6%.

За рівнем зарплати Волинь випереджає Херсонську, Чернівецьку та Тернопільську області.

Майже у половини обстежуваних суб’єктів господарювання лютневі заробітки не перевищували 2 тисячі гривень, де зайнято трохи більше третини найманих працівників області

Залишаються високими заробітки у працівників, зайнятих добуванням вугілля (5455 гривень), у сфері фінансової та страхової діяльності (4250 гривень), у виробництві машин і устаткування та меблів (відповідно 4021 і 3818 гривень).

Значно нижча заробітна плата у сфері тимчасового розміщування й організації харчування, легкій промисловості, поштовій та кур’єрській діяльності, сферах творчості, мистецтва та розваг, адміністративного та допоміжного обслуговування, сільському господарстві (1487–1766 гривень).

У промисловості середня зарплата становила 2925 гривеь, будівництві – 2442 гривень, освіті – 2269 гривень, охороні здоров’я – 2018 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.