У Миколаєві відновлять поваленого Леніна

У Миколаєві відновлять поваленого Леніна
Пам'ятник Володимиру Леніну в Миколаєві скоро відновлять.

Про це повідомила прес-служба облради, - пише Українська правда.

У вівторок голова облради Тарас Кремінь та в.о. міського голови Юрій Гранатуров провели у «Старофлотських казармах» оперативну нараду стосовно ходу робіт по реставрації пам’ятника Леніну. Зараз він зберігається у краєзнавчому музеї.

«Яким би чином не змінювалося наше ставлення до тих чи інших історичних подій чи постатей, але вандалізму у цивілізованому місті не має бути місця», - заявили чиновники.

Усі необхідні підготовчі роботи по реставрації пам’ятника вже завершено, і вже в середу бригада фахівців розпочинає реставрацію скульптури.

Очільники Миколаївщини пообіцяли порадитися з місцевою громадою.

«За нашими розрахунками, не пізніше 15 травня ми зможемо повернути їй попередній вигляд, після цього ми винесемо на розсуд громади подальшу долю цього монументу, з’ясуємо, де саме хотіли б її бачити миколаївці», - пообіцяв Гранатуров.

Як відомо, пам'ятник Леніну на головній площі у Миколаєві скинули з постаменту під час протестної акції 22 лютого. Після того, як комунальникам не вдалося краном підняти пам'ятник, його просто зіштовхнули автомобілем, внаслідок чого у Леніна відвалилась голова. На місце пам'ятника встановили прапор України.

Поштовх «ленінопаду» дали події 8 грудня, коли протестувальники звалили і розбили пам'ятник Леніну на Бессарабські площі у Києві. Після цього в різних містах України демонтували, знесли або пошкодили десятки цих монументів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Миколаєві відновлять поваленого Леніна
02 квітень, 2014, 14:52