У луцькому «політесі» назвали викладачів-хабарників

У луцькому «політесі» назвали  викладачів-хабарників
Студенти Луцького національного технічного університету взяли участь в опитуванні щодо корупції в університеті, проведеному «Волинською Самообороною Майдану».

Так, 27 та 28 березня цього року був опитаний 1061 студент, серед яких – 24,5% навчається на платній основі, решта ж – на державній, - повідомили у прес-службі «Волинської Самооборони Майдану».

«Ініціатива виникла через численні звернення громадян до Самооборони із заявами про факти корупції у виші. Тож, саме для цього була проведена така соціологічна перевірка, аби отримати достовірні відомості про рівень корупції у закладі», - йдеться у повідомленні.

У «Волинській Самообороні» зазначають, що більшість опитаних – студенти, що навчаються на стаціонарі. Опитування проводилося анонімно, шляхом особистого анкетування на добровільній основі.

Студентам запропонували зазначити прізвища викладачів або кафедри чи деканати, серед яких, на їхню думку, найбільш поширене хабарництво.

Серед найбільш згадуваних прізвищ: Войтович С.Я., Толстушко, Євтодюк А.В., Фесюк, Божидарнік Т., Морохова. Серед кафедр: ТММ (Кафедра теорії машин і механізмів), КНІТ (Факультет комп’ютерних наук і інформаційних технологій), Кафедра іноземних мов, Кафедра вищої математики. Найчастіше студенти зазначали відповідь «Усі».

Проте 21,7% заявили, що їм такі особи невідомі і таких нема.
Дуже великий відсоток (65,7%) залишили запитання без відповіді, і ще 1,6% написали, що відмовляються відповідати.

Також студентам були запропоновані варіанти можливих форм корупції.

Так, найбільш згадуваними були: вимагання купити книгу викладача, навчальні матеріали (групі чи студенту) – 26,7%. Ще трохи менше чверті (21,2%) назвали - отримання викладачами вiд студентiв грошей за оцінку. Ще частина (23,3%) не обрала нічого з переліченого.

Трохи більше половини опитаних нічого не чули про випадки корупції у своєму ВУЗі (51%). 33% чули про корупцію в ЛНТУ від друзів і 13,6% безпосередньо стикалися із корупцією в університеті.

Отримані результати будуть передані до Міністерства освіти і науки України.

«Тож, варто очікувати, що подібне опитування буде проведене уже найближчим часом в наступному виші - Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки», - заявляють у «Волинській Самообороні Майдану».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 198
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Божидарнік дере...100%
Відповісти
І КОГО?
Відповісти
це просто смішно)))
Відповісти
3 Мир, в который вы собираетесь вступить, не имеет хорошей репутации. Он лучше с географической, нежели с исторической точки зрения; он все еще гораздо привлекательней визуально, нежели социально. Старайтесь не обращать внимания на тех, кто попытается сделать вашу жизнь несчастной. Таких будет много — как в официальной должности, так и самоназначенных. Терпите их, если вы не можете их избежать, но как только вы избавитесь от них, забудьте о них немедленно. Прежде всего старайтесь не рассказывать историй о несправедливом обращении, которое вы от них претерпели; избегайте этого, сколь бы сочувственной ни была ваша аудитория. Россказни такого рода продлевают существование ваших противников: весьма вероятно, они рассчитывают на то, что вы словоохотливы и сообщите о вашем опыте другим. Сам по себе ни один индивидуум не стоит упражнения в несправедливости (или даже в справедливости). Отношение один к одному не оправдывает усилия: ценно только эхо. Это главный принцип любого притеснителя, спонсируется ли он государством, или руководствуется собственным я. Поэтому гоните или глушите эхо, не позволяйте событию, каким бы неприятным или значительным оно ни было, занимать больше времени, чем ему потребовалось, чтобы произойти. То, что делают ваши неприятели, приобретает свое значение или важность оттого, как вы на это реагируете… С сайта http://www.inpearls.ru/



Відповісти
Судить других плохой обычай… И прежде, чем свой рот откроешь, прикинь, хотя бы для приличья, а сам чего-нибудь ты стоишь???




Відповісти
ТОлстушко впіймався, аяй яй)
А де ж такі прізвища як Савчук П.П. - а ну да, він же ж Депутат, його прикриють, Байбула
Відповісти
а як ви будете сесію здавати
Відповісти
а ми вже зачетки решалам повіддавали
Відповісти
А я тепер х...рушки вам всім поставлю!
Відповісти
Ідіть вчитись, ледарі!!!!!
Відповісти
молодці! вичищайте виші, бо це навіть освітою важко назвати. Університети мають займатися науковою роботою, мати практичні напрацювання, а не паразитувати на студентах.
Відповісти
Ага і Божик і Барський і Морохова і весь фак бізнесу і фінансів
Відповісти
Знайомі все обличчя! Недарма заклад користується репутацією університета з найдорожчою здачею сесій та захистом дипломів! Пора зайнятися хабарниками серйозно! А ще не забутися про СНУ!!!!!!!!
Відповісти
Я не вчилася в СНУ, але там вчився мій чоловік і 2 сестри, за 5 років я не чула про хабарі від них
Відповісти
вони напевно не в Луцьку вчилися
Відповісти
якщо ти не чула. то ти глуха
Відповісти
"Какой мерой меряете - такой и вас мерять будут". Никто не отменял прописные истины. Сократить бюджет, перевести "дающих" на платное обучение - может кто и работать начнет из них на благо обществу.
Відповісти
Я верю только в силу бумеранга… Всё остальное в этом мире — ерунда. Плохое же, хорошее — неважно — всё возвращается обратно…(Так всегда.) Поступки и слова — Судьба — не дура — Нам возвращают Небеса сполна… Я верю только в силу бумеранга, И, знаете, наверно, я права… Нам возвращаются в двойном размере слёзы — Чужие, не свои… вот чудеса! Нам возвращаются обиды, грёзы, Плохие, нехорошие слова. Нам возвращаются измены и прощенье, Чужая боль, забытая мечта. Нам возвращают счастье на мгновенье, Чтоб вынырнуть из плена небытья. Нам возвращают все сполна издёвки, Остроты, смех, нелепости, года… … Я верю только в силу бумеранга, И, знаете, наверно, я — права!





Відповісти
Люди добрі, корупцію потрібно побороти для початку в себе в головах, точніше в мозку, щоправда, якщо він є. І це дуже просто! Вчіться і не давайте хабарів. P.S. Існує кримінальна відповідальність навть за пропозицію неправомірної вигоди, хабара (ст.ст. 368-3, 368-4, 369 КК України. Задумайтесь, шановні студенти і батьки про майбутнє.
Відповісти
Провчився в ЛНТУ і повністю з*їв їхню систему. Так, є різні викладачі. Викладачі які беруть хабарі діляться на кілька типів:

1. ПРостий хабарник. Так, бере хабарі, але інших не ущімляє. Тим хто вчиться - ставить за знання. Дурним - ставить за Гроші.

2. ХАбарник - вискочка. Бере хабарі і ставить оцінки - виключно приближеним людям (дітям, чиї батькі працюють в ЛНТУ, або просто знайомі). Іншим Студентам - занижує оцінки і лякає 2 - ою відомостю (щоб ті шевелилися і шукали привід дати хабаря).

3. Масовий хабарник. Приклад - ТОлстушко М.М., Фесенко. Беруть хабарі виключно в усіх студентів, і штучно створюють перепони в розвитку і навчанні студентів. (Занижують оцінки, прискіпливі, штучно придераються).
Відповісти
не "Фесенко", а Фесюк!
Відповісти
Фесенко і Фесюк - це 2 різні икладачі
Відповісти
А ще є такий Савчук на ФБ
там не важливо чи маєш знання чи не маєш(це не П.П.)
Відповісти
З таким аналітичном розумом... - тільки в Правий сектор дорога!
НЕ ТАКІ прізвища писали студенти - я свідок! Справжніх хабарників так і не назвали!!! Напрошується... - відкупились в правого сектора? чи з ким треба вже перетерли?
Люстратори хренові! -ДЕ справжні прізвища?!
Відповісти
Опитування проводила самооборона а не правий сектор!!! Так шо хватить їх паплюжити!
Відповісти
ОДНА банда! Паплюжите тільки ви і всіх! Проведіть соцопитування, скільки людей наразі підтримує ваші дії - будете неприємно вражені! Дибіли...і все! Після довготривалої підтримки майдану я особисто тепер хочу, щоб ВСІХ в камуфляжах перестріляли!!!
Відповісти
Когда человек делает нам больно, то скорее всего, сам он — глубоко несчастен. Счастливые люди не хамят в очередях, не ругаются в транспорте, не сплетничают о коллегах. Счастливые люди в другой реальности. Им это ни к чему.
Відповісти
(Занижують оцінки, прискіпливі, штучно придераються).
...штучно придераються).
...придераються
Типовий студент
Відповісти
"Трохи більше половини опитаних нічого не чули про випадки корупції у своєму ВУЗі (51%)" - відсоток людей з числа опитаних які платять за сесію.Вчитись в ЛНТУ і не чути навіть про хабарі НЕМОЖЛИВО. Толстушко - злісний хабарник !
Відповісти
Якщо вчиш,то і платити не потрібно!
Відповісти
Це добре, якщо така можливість залишилась. Проте рейтинг чесного диплому поза вузом котується нарівні з купленими.

Та і батьки вибирають вузи за ознаками того, чи можна буде просто купити екзамени в разі чого.
Відповісти
не завжди, хтось може залупитись і тоді мусово платити якщо хочеш високий бал
Відповісти
а де той проффесор математик
Відповісти
середа втік на пенсію
Відповісти
СКАЛИГА М.М. - чому немає ??
Відповісти
Бо Агешнікам сказали що якщо буде Скалига - то ніхто не здасть)
Відповісти
Самооборона, якщо вам стали відомі факти корупції в ЛНТУ, слід ці результати передати в прокуратуру. У Міністерстві науки і освіти такі ж корупціонери. А краще б змусили написати заяви на звільнення, як в Обласний адміністрації, міліції, податкової і т.п...Викладацький склад інституту тільки сміється з вас. Посадити того ж Фесюка, Божидарніка та їх гоп компанію на реальні роки ув'язнення і інші б задумалися. Студентам потрібно вчитися, а не оцінки купувати.
Відповісти
Я вас цілком підтримую,садити потрібно таких,в першу чергу почати з ректора і йогго сімейства, вся його родина там працює. Скільки можна знущатися з бідних студентів працівників, плати за все, так щей мерзни
Відповісти
цікаво, з яких "....знущатися з бідних студентів працівників...". Хто? Ректор? ти, випаково, не вдарилася головою, чи,може, шось смішне покурила?
Відповісти
щось "руським" духом пахне від щирого хохла-ЕДІКА селезньова. Він при кожній зміні влади спить і мріє як Божидарніку насолити, все його оточення спаплюжити,обізвати нецензурними словами .. звичайно анонімно.Це задавнено але тхориком попахує. Від ненависті аж зхуд весь, так жаба давить, що тілько очі з лоба тирчать. Тобі ж все рівно нічо не світить, то для кого так пнешся, хіба для "прохфесора" свого. Айяай дивися а то сам сядеш...
Відповісти
Мда, л наумівна, ви праві, йому нічого не світить, бо він завжди в опозиції був, і свою позицію говорив і говорить відкрито навіть керівництву, на відміну від вас "оточення" яке перед начальством на задніх лапках скаче та анонімні листи на своїх колег нібито від батьків пише. Тільки всі давно знають хто це. І не соромно таке робити? Доречі колеги в минулому вас в аспірантуру приймали...сором.
Відповісти
Запропонуйте таку акцію у Львові
Чому батько Вакарчука, ректор, бере шалені хабарі грошима за все
Там вчити не дадуть, все одно треба платити гроші
Причому не малі
Там вчитись найдорожче через корупцію
Але Вакарчук стояв на майдані тому батька люстрація не торкнеться

Хто знає, киньте тут ссилку на схожий сайт у львові, можливо там сбробую підняти цю проблему
Відповісти
Вчився у ЛНУ. І. ФРАНКА. Вперше чую, що Вакарчук бере. ВПЕРШЕ! Так, є викладачі, які беруть. Схоже на наклеп..
Відповісти
А зараз багато таких ботів, що паплюжать революціонерів)))
Відповісти
Цікаво, до чого ж це призведе? Ну і що, що імена відомі? Вони всім були відомі і без публічного розголошення..
Нехай Войтович усім віддасть те, що вимагав!
Відповісти
Стасюк В.М. збирає гроші з групи пачками, чому нема в списку?
Відповісти
Згідна за Стасюка,але знаю таких студентів,що зубрили і здавали без грошей.
Відповісти
Фесенко за одну курсову бере так само як Стасюк зі всієї групи. Так що він нормальний)
Відповісти
Стасюк взагалі ні з ким не рахується. В нього зробив сам чи він зробив розділ охорони праці на диплом, всерівно потрібно заплатити 300-400 грн!
Відповісти
Нарешті показали справжнє обличчя Євтодюк.. А вона ж така "християнка". Якось у Вас Антоніно Євтодюк не про християнськи виходить.. Робите одне - а іншим очі замилюєте.
Відповісти
просто прикриває свою гріховну суть релігією, таких багато
Відповісти
Фесюк -яб не сказав божидарнык розкрав скыльки шо без опалення сидять студенти а подивыться на спорткомплекс цеж як красти треба
Відповісти
оте "політехнічне ПТУ" у Луцьку?
Відповісти
Євтодючку спалили))
Відповісти
Коли я вчився було так.Хочеш здати і знаєш то здасиш без хабаря,ну не хочеш і не знаеш тоді вже думай....
Відповісти
це все правда, от тільки список повинен бути набагато більшим...відсотків 90 професорсько-викладацького складу беруть хабарі.
Відповісти
не перебільшуй, якщо вчишся - то ставлять) але якщо гроші дають - то чого не брати)
Відповісти
Саміж студенти розвинули хабарництво в університетів...
Відповісти
І всіх тих хабарників кришує заступник прокурора області Валєра Невірець... Якого за хабар знову мабуть залишать заступником прокурора...
Відповісти
Звертаюся до організаторів даної ініціативи!
Приїдьте будьласка у Ківерцівський медичний коледж і перевірте шановних викладачів і Директора, Тетяну Сергіївну, яка славиться в коледжі величезними хабарями і неадекватним відношенням до студентів і працівників коледжу. Ось там добра собака зарита, попитайте в будь-якого працівника коледжу чи студента в неформальній бесіді. І заодно спитайте, де взявся котедж у шановної пані директор практично відразу після займання нею посади директора.
Відповісти
Підтримую. Потрібно щоб навідалися у Ківерцівський медколедж.
Відповісти
А ДЕ Ж ОНІЩУК В.О ВИКЛАДАЧ ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ ???
Відповісти
він в запоі
Відповісти
А виникає питання чому ніхто не згадує СНУ. Цей університет назвали у Верховній Раді одним з найкорумпованіших університетів в Україні
Відповісти
назвали таким у ВР незрозуміло чому. я провчилась там 5 років, жодного разу за екзамени не платила і навіть не чула від одногрупників чи викладачів про такі прецеденти
Відповісти
Ірена, "незрозуміло чому" - досить смішно! всі наслухані про СНУ і корупцію! ЛНТУ віддихає!
Відповісти
Коли я вчилась, то випереджав по всім показникам все-таки ЛНТУ. У будь-якому разі студенти СНУ за пропуски не платили. Хоча... відповідаю лише за фак-т психології. Знаю викладача, який однозначно не бере хабарів на фак-ті.
Відповісти
Один на ф-ті психології не бере хабарів? Чудовий відсоток. Дійсно, кришталево чистий ВУЗ.
PS. А я в ЛНТУ на своєму ф-ті знаю двох, які не беруть хабарі.
Відповісти
і дійсно, давайте поговорим про реально нормальних, а то тільки з висоти можемо всіх ....
Відповісти
Це ж який такий факультет?
Відповісти
да-да. треба і ту конторку потрясти. коцан докерувався.
Відповісти
А де подіася самий злосний хабарник і просто нелюд пан Талах? Хто знає? Невже набрався і пішов на "заслужений" відпочинок?
Відповісти
Не дождетесь!
Відповісти
Так. Чому мова йде лише про ЛНТУ??? Ніхто не проти боротьби з корупцією, але ж такі методи не зовсім ефективні. Чому студент, якщо він стверджує,що з нього вимагали хабарі конкретні викладачі не йде в прокуратуру і не доказує свої права? А в анкеті можна написати будь-що. Це не є доказом!!!
Відповісти
як ви не розумієте якщо прокурор сам бере шалені хабарі, студент щось може доказати
Відповісти
ЛНТУ корумпований майже повністю! знаю лише кілька викладачів, які не беруть хабарів. Особисто я хабарів не даю принципово.. навіщо платити гроші, коли можна вивчити, здати і лишити щось у своїх мізках??? Вразило нахабство і зажерлевість ФЕСЮКА! таких хабарників ще треба пошукати! Як можна не приходити на пари, не приймати практичних, валити всіх підряд, і відмінників і двієшників, вимагати зі всіх гроші за залік, і при цьому єхидно посміхатись в обличчя. дві групи як один здались по 300 грн., а це близько 40 людей, що = 12000 грн!!! непогана премія за нахабство..

Інше питання, чому студенти мовчать? Мовчать, тому що це система, вони всі пов'язані між собою. Ніхто не хоче шукати собі неприємностей і ворогів у деканаті, чи ректораті.

Ще один цікавий факт. Я запитав одного разу у товариша, чого він платить за екзамени, тому що він нормально навчається, не спить ночами і я не бачу сенсу у цьому зовсім. Відповідь логічна, але всеодно мене вразила! Він сказав, що двієшники, які нічого не роблять, давно проплатили за п'ятірки і четвірки, а викладач йому потім скаже, що у нього закінчився "ліміт" хороших оцінок. І для чого вчитися, коли треба у будь-якому випадку платити? Конкуренція переростає із "хто знає" у "хто швидше заплатить". ось так, накипіло вже!!!!
Відповісти
корупція тотальна на роботі одні клани династіі працюють з доцями ум ніч ками з синулями з жінками божиків підряд васькіних отряд баховських загін дубицькі марчуки морохови бондарські середи вісини редьки толстушкі ярошевичі садовські сдівські з вилупками і тд.....і
Відповісти
оооо відділ кадрів бунтує)))
Відповісти
а степки бондарчуки стельмащуки коробчуки мольчаки ліщуки лещуки......одні сімейні підряди
Відповісти
А чому ж про ВНУ(тепер СНУ) не згадали?? дуже цікаво... певно такий як цей університет хабарний то таких більше не має ! Глянути тільки на одну пику ректора Коцана то вже ясно стає,що то за фрукт. В нас в університеті постійно проводять опитування стосовно корупції, так один мій знайомий студдекан просто розповів ,що листочки навіть ніхто і не дивиться і не опрацьовують,а викидають( такщо толку з того нуль! Пора би вже хоть щось змінити!
Відповісти
Про Божидарнік. Пора вже його... Ах забув, він, ще внукам замки не побудувава, а може і вже! Думаю нічого страшного. Забеспечив він себе,і дітей на перед.
Відповісти
скільки йому тих замків треба і так у кожному селі і мало і мало
Відповісти
Моя порада: в політєсі є декілька чоловік - так звані "рєшали", які вам можуть дати прайс всіх екзаменів, заліків, курсаків і т.д. пофамільно, покафедрно і пофакультетно... як вам заманеться! і не треба паритись опитувати тисячі студентів ))) Допоки будуть давати, доки й будуть брати! а тих хто вимагає (якщо то правда про Фесюка і йому подібних) їх люструвати, каструвати іт.д. щоби іншим не повадно було!
Відповісти
та на кожній кафедрі і в кожному деканаті є по такому рєшалі
Відповісти
Студент завжди думає"як сам не здам,то заплачу,бо всі так роблять"!І це не тільки в ЛНТУ,а і у інших ВНЗ!Якби питання ставилось лише в знаннях студента,то більшість молоді просто виключили б з університетів!
Відповісти
всіх ПОСАДИТИ з конфіскацією майна у них і їх "отприсків"
Відповісти
це ДАЛЕКО не всі хто бере гроші зі студентів))
Відповісти
а вы суки не такие откровенные в анкетах были, как в комментариях ...
Відповісти
єдічка ти жсам такий
Відповісти
Так ну звісно, в ЛНТУ одні хабарники, але я чомусь ні разу не платила за сесію і здавала у вище згаданих людей.І як на мене це все просто робиться для того щоб облити брудом наш вуз. А в СНУ корупція процвітає ще більше і навіть суми більші(знаю не зі слухів) тому треба боротися не лише з корупцією в ЛНТУ а у всіх вузах. І починати не знизів, а з верхівки. Тому, що риба починає гнити з голови.
Відповісти
противоречишь сама же себе деточка...
в каком это смысле начинать нужно с верхушки :? (если сама же написала что здала у всех высшеперечисленых преподавателей не дав ни копейки и помойму никто из них в этом тебя не упрекнул). Покуда будут существовать тупоголовые гопники, которые только умеют курить под забором политеха, все это дерьмо будет иметь место.
Відповісти
провчився в ЛНТУ 5 років на кафедрі машинобудування,і побачив різних викладів!якшо хоч шось знаєш і ходив на пари здаєш без грошей!ніхто ГРОШЕЙ не вимагав!а якшо "тупий як сибірський валянок",то йди і проси шоб поставили хоч 3! нема в голові,плати гроші!
Відповісти
ти хоч кафедру назви правильно...., а то нестиковочка получається
Відповісти
я теж вчусь відмінно, за жодну сесію не платила, і тим паче, ніхто не вимагав і не натякав на те, щоб давала хабаря.
І якщо вже і говорити, що "риба гниє з голови", то я б поспорила: якщо студент хоче, то він вчиться, а якщо не вчиться, скажімо так - "тупий", то він і сам з задоволенням сипатиме гроші направо-наліво і набридатиме викладачам.
Чого обливають брудом наш ВУЗ? Скільки можна
Відповісти
На рахунок Морохової і Войтовича не впевнена, а от Божидарнік - хабарник 100%!!!
Відповісти
Ну так вони б не брали гроші,якби ви не пропонували.це ж не така ситуація,що вони змушують тебе платити бо по іншому не хочуть ставити,якшо вчиш то і маеш хороший результат
Відповісти
Займіться СНУ.там Батюк, Кондратішина,Кравчук,Чубоха.всі нормально деруть,похлеще як в політехнічному.і це лише одиниці,так сказать ті,хто лідируючі позиції займають
Відповісти
Дорогі студенти ЛНТУ,звертаюсь до Вас з повагою,але навіщо так обсирати викладачів,хто виноватий в тому що ви тупі і самі не можете здати сесію,тому і платите,а викладачі йдуть Вам на зустріч,та бачу не треба було...вишвирнути Вас з універа за не здачу сесії та й по всьому!!!Ну а тепер після цієї статті та й ще коментарів,ГОТУЙТЕСЯ!!!)))
Відповісти
Це реальна правда про студентів ЛНТУ.Ви ще раз довели цим поступком що в голові у вас НЕХРЕНА не має.Нічого не вчите напротязі навчального року.А потім слините за викладачем:"Ну поставте мені залік", чи екзамен.ГАНЬБА. в першу чергу вам СТУДЕНТИ!!!
Відповісти
Навчаюсь не перший рік на фб можу сказати шо більшість викладачів адикватні,якщо ти вчишся то платити не потрібно , а якщо вже ні то можеш спробувати ну ніхто насильно в тебе тягнути гроші не буде і брати також ніхто не горить бажанням.А про тих кого тут озвучили дані викладачі дуже суворо вимагать у студентів знання предмету тому і багато тих хто не може вивчити і ходить ниє шо Морохова,Войтович...такі страшні і тд-ТА ТИ ВИВЧИ ХОЧ ШОСЬ А ТОДІ ГОВОРИ ХТО СТРАШНИЙ.Загалом нормальні студенти спокійно навчаються ,а балбеси крутяться як можуть,а потім ше й жаліються ,шо їх ганяють і гроші тянуть -НІХТО Ж НЕ ТЯНЕ САМІ ТИКАЮТЬ!
Відповісти
а хто така крадінова на прикладній як здати
Відповісти
а це якась блатна дочка чи гриценка чимарковоі
Відповісти
вже викладачі починають себе захищати. тьху!
Відповісти
Правильно роблять почали про корупцію а розводять сплетні
Відповісти
Ого.........
Відповісти
ХТО хоче вчитись, той і не платить.
вперше про це чую
Відповісти
то може ти глуха?
Відповісти
Все, попались. Хай прокуратура опитує, розслідує, відкриває справу. Гнати тих хабарників в шию!!!
Відповісти
хай факультет психології потрусять. Вірна, Вічалковська, Гошовський, Іванашко - треба перевірити.
Відповісти
ще Бояр є інтелектуальна власність - як в заочників приймає хай скажуть
Відповісти
Багато безпредметних коментів. Пропоную: 1. Вказувати більше конкретних прізвищ. 2. Характеризувати не лише за "гріхи", а й за позитив (якщо є); 3. Називати не лише викладачів-хабарників, а й "рішал". Багато питань вирішується саме через них. Чому не називаєте поіменно? Боїтеся, що перекриються канали? І ще одне – давайте характеристику відповідально і чесно. Інакше слова ваші будуть нічого не варті.
Відповісти
як на мене, для перших розслідувань інформації предостатньо!!!
Відповісти
На підставі наших коментарів, звичайно, ніхто розслідувань проводити не буде. Все це бездоказова "тріпологія". А от коли називаєте конкретного викладача – він і сам задумається. Або йому декан допоможе, якому теж подібна "реклама" не потрібна. Повірте, вони також це читають і певні висновки робити будуть. А у більшості викладачів не на генетичному рівні хабарництво закладено. Трішки злякати, і все буде добре.
Відповісти
хай пишуть заяви за власним бажанням. горбатого, знаєте... не треба, щоб викладач дивився на студента як на джерело прибутку.
Відповісти
Цікаво, що усі говорять лише про хабарництво. А чому про приниження, зневагу та зверхнє ставлення до студентів ніхто не згадує? Можливо проблеми такої немає? Чи для вас це не важливо? Навіть в опитуванні такого питання не поставили. Якщо знаєте серед викладачів таких – назвіть.
Відповісти
це просто студенти змирилися, що для більшості викладачів - вони пусте місце.
Відповісти
хай би опитали хто давав хабара, там би 99% було. так що це попит і пропозиція з обох сторін. а не викладачі такі погані, ай-яй-яй, а ми такі хороші, уті-путі)
Відповісти
хай береть і хай дають.так як в росії кажуть-всі крадуть,яка різниця хто зверху.бидлячо совковий менталітєт насаджуйте і далі.підміна цінностей.а та євтодюк і завтра буде дальше цнотливі статті про мораль по гащзетах строчити та на всяких громадських організаціях вашу "мораль" та "розкутість" сторожити...совкі залишаться совкамі навєкі...а тизх студентів ще можна спасти..хто може заплатити завтра в інститут з рушницею присуне а ви будете йому двері відкривати,агов "попіт і пропозіція".йдіть в школу там таке саме вже твориться.складіть "меню з цінами "для зручності.чи в вас з кожного по можливості?ой не в всіх думаю..я там вчився було щось подібне але не так массово і не по "заявках трудящихся педагогів"..продовжуйте ,євдокії,дай вам бог попасти до ваших учнів колись на прийом ,чи по ремонту авто хоч..а попасти прийдеться..
Відповісти
мда.. всі коментарі перечитала і смішно стало що пишуть за ЛНТУ)
Навчаюся на 3му курсі. За 3 роки навчання ні разу не платила нікому гроші за здачу заліку, екзамену чи сесії вцілому.
Розказую:
починаючи з першого курсу, ми, ясне діло, запитували в старшокурсників про викладачів, які в нас викладають в даний час. Багато хто казав, називаючи певні прізвища: "...в тієї так просто не здасиш.. в того можеш не вчити, бо все-одно захоче грошей" і т.п. Це ми слухали від старшокурсників кожен рік! ну а як було? Я і більшість моєї групи відвідували пари тих викладачів, якими лякали; писали модулі, екзамени... І ВСЕ ЗДАВАЛИ БЕЗ ГРОШЕЙ! Не здаєш по першій відомості - ідеш на другу! Не здаєш по другій - на третю! Викладачі знань вимагають, навчити вас хочуть! а коли ти не маєш бажання вчитися, то ти і будеш ходити і "тикати" своїми грошима!
І ще.. не буду сперичатися, хабарництво існує, і існує воно в кожному університеті, включаючи СНУ.
Досі невідомо чому ж немає результатів опитування (якщо ж таке проводилося)

Відповісти
той, хто ходить на пари, відповідає, старається набрати бали, приходить на сесію, той і нормально здає своїми силами без допомоги грошей! а в кого в голові пусто, той і буде ходити і гроші сунути всім підряд.
Відповісти
і кажу хай беруть.в них проффесія така.а проффесор божідарник скільки бере когось викладачем пристроїти без "супер рицензії"?в кожного своя ціна,правда,атлічніца -камсамолка?тіко не все так як ти кажеш..той хто почув смак та безнаказанність і з тебе візьме.ти ж вумна.все панімаєш сама куди частину носять...
Відповісти
ти радієш з того що викладач бачить що ти йдеш по відомостях маєш час і не маєш грошей щоб заплатити за нормальну здачу.як там фізик Панасюк?а якщо ти по відомостях до трьох попадеш третій раз ?поки не було?а раніше не більше двох або гудбай ..зараз не знаю. ти привикла що тебе нагінають.за те й дякуєш.хоч добре що мама свиней не ріже викладачам.але в такій позі по житті погано йти..
Відповісти
неправильно зрозумів ти. веду я до того, що коли ти справді вчиш, то ти здасиш і не обов'язково платити. а коли в тебе в голові пусто, то вибачай, нічим тобі ніхто не допоможе. і "нагінають" напевно тебе раз ти так пишеш
Відповісти
і по третій відомості?ти в кембріджі учишся на ядерного фізика?не упрощай ти все просто і логічно перед тим написала.ти правда щиро написала.а логіка в тебе ще тих совєтів.скільки тобі років пишеш так як на краснознамьонну пенсіонерку але по деталях дійсно в темі.починай думати своєю головою без тих первісних штампів часів брєжнєва(гугл в поміч).рано чи пізно прийдеться.краще рано.успіхів тобі в навчанні та поза ним.без образ.просто ті всі речі має хоч трохи цікавити органи а не лише божидарником все регулюватись на свій розсуд.для того і існує держава.
Відповісти
інститути за державні гроші та гроші через касу- ваших батьків.а поплавскі танцюють та співають.зрозуміло буде коли з дипломом вийдете і побачите що так всюди..і всі хвалять.
Відповісти
Ну шось дивно бачити тут Морохову, то шо вона студентів дибе шоб вчилися, це факт. то вони мабуть і написали її в листок такий...
Відповісти
так тут спостерігається більшість безтолкових, в яких вимагали знання, а ті не хотіли вчитися. а Морохову треба поважати. тітка трішки з причудами, але старається навчити, хоч щось в голову вбити.
Відповісти
згідна, Морохова вимоглива, але намагається дати студентам знання, хто-хто, а вона хабарів не бере. Якщо вчитись, то здати в неї можна без проблем. Взагалі дивно, що вона в цьому списку.
Відповісти
аяк там бабушка що ій треба
Відповісти
підказує що ти аспірантка...
Відповісти
Звернення до студентів СНУ!
Може досить сунути свого довгого носа ЛНТУ!? Спочатку розберіться в своєму г*мні, аніж лізете до нас!
Відповісти
кожний своє болото..в тому суть рехформ які проведуть вам бивалиє...а потім кожен на "свого ректора" пашіть і дальше.хто на кафедрі а хто і за станком.кому скільки на вступне хватить.батькі вас так учили..їх їхні батькі.система .
Відповісти
Корупція починається ще зі шкіл!Коли твоя тупенька однокласниця купує золоту медаль, чого очікувати від її у виші?!
Відповісти
Слава Богу хтось зняв ярмо святості цієї "християнки", яка так багато говорить, і так мало робить. Євтодюк чхала з Говерли на студентів, викладачів, правила, деканати. Робить шо хоче і її дії не відповідають її словам. Я знаю що ви це читаєте.. Антоніно Володимерівно будьласка не мучте студентів підіть в громадську діяльність, церкву чи ще кудись працювати... Винічого не вчите студентів... ви лише вимагаете непотрібне... Чому інші викладачі з вашої ж кафедри можуть викладати, вчать і ти розумієш і ходиш з задоволенням, бо цікаво, а в вас.. Ходиш під тягарем смертного меча кари, хоча на парі всерівно крім ваших сімейних чи світських проблем не взнаеш.. Всерівно ви не читаете ні модулі ні самостійні і ставите за лиця , і структуру роботи.. і вкінці на все плюєте і виставляете шо хочете... ви з тих викладачів якім платять дійсно за те щоб здати, не зважаючи на знання студентів... І таким викладачам "від бога" (хоча по ваших діях ви швидше з іншої сторони )не місце в університеті...
п.с - якби ви робили і оцінювали так як ви говорите хочаб на 30% вам би ціни не було, але ви ж робите що хочете і все сказане вами в цьому плані це "сотресеніє воздуха".
п.п.с - хоча насправді це нічим не кінчіться, нема ні доказів нічого. Ви і далі , як і всі в даному списку, будете працювати. Насправді це лише ускладнить проблему здачі в студентів... Адже ви оцінюєте не знання.. а картинку.. лиця... а всім хто "неугодний" вам прийдеться страждати , а таких 90%. Хоча можливо ви зробите висновки і спуститесь на землю( зрозумієте студентів) і будете оцінювати по знанням,а не по табличкам. Ви кажете ви розумієте що ми молоді хочем гуляти.. (ви й самі були такими казали на лекції) .. а на ділі ми пишем ваші конспекти практичні, таблички по 4 години.. а ви на них плюєте і навіть не дивитесь і потім кажете шо ми не вчимо.. так не вчимо бо срав я на таку філософію, після 4 годин бездумної писанини) мені як інженеру треба ще креслити..... в мене є інші предмети.. і філософія для загального розвитку дається...але ви наврядчи це зрозумієте ви виставите за модуль шо нібудь і відприте всіх на екзамен заставляючи зубрити таблички які всі забудуть вийшовши з кабінету..... надіюсь ви прислухаєтесь... вдячний за увагу...
Відповісти
добре що студенти це бачать.а за тими "святостями" в нас традиційно ховають дурість та пиху..вот і ще одна в люди вибилась..а скільки їх!отак і половина енергії та часу в житті кожного з нас і тратиться на тупих ,амбіційних "праведників"...а живуть там на заході для своїх потреб...там вони більше працюють..в польщі наприклад в 5 раз..10 рук?чи все ж все по-уму.а святі в церкві мають бути.на іконах.всі решту осудні та звичайні перед законом.
Відповісти
Взагалі не бачив сенсу в цьому опитуванню, навіть здивувався, як до нас прийшли на пару) перше питання: навіщо? Ну невже і так не ясно що хабарники майже всі студенти і викладачі...бо потрібно міняти саму верхівку (або мислення вехівки) щоб встановила нові правила в університеті і знімати "кришу" щоб дійсно боялися брати і давати хабарі! І саме головне це міняти систему освіти, щоб студентів дійсно вчили студентів того, що їм пригодиться на роботі, а не впарювали туфту радянських часів, яка вже взагалі не актуальна, і ніколи не пригодиться в житті і в роботі! Бо студент собі думає, а навіщо воно мені здалось цей відстій, що ніколи не пригодиться, я краще продрушляю, а потім якось вигребу, аби щоб на стипендії лишитись)
Відповісти
чому не люструють очільників і професорів
Відповісти
які очільники?))) Викладач - во де головний корупціонер в країні! прокурори, судді, регіонали-комуняки з їх замками - це все вже в законі) Викладачі - вороги народу!
Відповісти
Талах з кублом своїм , теж віли,дачі, машини, відпочинки
Відповісти
мені в медичному університеті дешевше вчитись, ніж моїм ровесникам в луцьких вишах...
Відповісти
Перевірте так само Луцький педагогічний коледж! Там карина не краща буде!!!
Відповісти
Народ, не женіть на Антоніну Володимирівну Євтодюк, дуже класна викладачка, якщо ти вчиш, то ні до чого вона не придерається, да вимагає, але якщо ти знаєш- поставить. Любить виганяти за списування, але ж це просто вона хоче, щоб ми щось знали. В нас ціла група ** філософію поздавали самі, ніхто не платив. Ми її боялися і вчили,таку особистість як вона ще треба пошукати, дуже гарні вірші пише, і сама як людина хороша. А якщо ви, по своїй тупості не можете вивчити і здати, а шукаєте якісь інші путі вирішення цього питання, то ви самі винні, самі провокуєте викладачів брати взятки. Вчіть і здасте... Ну за Войтовича згідна, він навіть до студентів не вміє відноситися, таке відчуття якто табун телят пасе, а не пару проводить, виганяти таких!!! Не місце йому в нашому університеті...
Відповісти
хороша спроба антоніна володимирівна....хороша
Відповісти
Дуже смішно, це не вона писала...
Відповісти
тоня, перестань істерити
Відповісти
Народ, не женіть на Антоніну Володимирівну Євтодюк, дуже класна викладачка, якщо ти вчиш, то ні до чого вона не придерається, да вимагає, але якщо ти знаєш- поставить. Любить виганяти за списування, але ж це просто вона хоче, щоб ми щось знали. В нас ціла група ** філософію поздавали самі, ніхто не платив. Ми її боялися і вчили,таку особистість як вона ще треба пошукати, дуже гарні вірші пише, і сама як людина хороша. А якщо ви, по своїй тупості не можете вивчити і здати, а шукаєте якісь інші путі вирішення цього питання, то ви самі винні, самі провокуєте викладачів брати взятки. Вчіть і здасте... Ну за Войтовича згідна, він навіть до студентів не вміє відноситися, таке відчуття якто табун телят пасе, а не пару проводить, виганяти таких!!! Не місце йому в нашому університеті...
Відповісти
надаєшся...вимушено
Відповісти
тоня не кіпішуй
Відповісти
як тепер сесію будемо здавати????
Відповісти
Моліться)
Відповісти
Посміємся))))))))))))))
Відповісти
Шановні модератори видання! Якщо Ви вважаєте. що нічим Вас не налякаєш за такі дії.
є відповідна стаття за такі дії. -------- «публічне поширення дійсних або вигаданих відомостей, які принижують честь, гідність чи ділову репутацію громадянина або організації, зганьблення у пресі з метою вплинути на виконання ними своїх обов'язків». яка встановлює кримінальну відповідальність за наклеп. Карається штрафом в розмірі від 200 до 1500 неоподатковуваних мінімумів (від 3,4 тис. грн до 25,5 тис. грн), виправними роботами до 2 років, обмеженням волі до 5 років або позбавленням волі до 3 років.
Відповісти
закони тих олійників-калісніченків?вони їх ще тоді самі відмінили..зараз по козах ті юристи більше...
Відповісти
Свободу слова ніхто не відміняв!!!!
Відповісти
це да! Але наклепи ми теж НЕ узаконювали! Чи як Ви дане дійство називаєте?!
Відповісти
я нічого не брала!
Відповісти
а я брав і буду брати!
Відповісти
Всі Танцюймо !
Відповісти
всі покайтесь.піст
Відповісти
цікаво а вітя божик ходить до церкви вже сповідався
Відповісти
і сам половину.жде цу .шо там при нових.а пока все в області лишається...федіралізація..чув?то оце такє воно
Відповісти
Ти що з ним свині пас що Вітею називаєш, а може ти ксьндз чи піп що тебе має це цікавити . За свою душу подбай хвостище вонючий. Скільки ти вже бруду вилив на цю людину на всіх сайтах...може пора зупмнитися і покаятися
Відповісти
аунас от вчителька тітова в 14 школі теж гребе як не в себе
Відповісти
шо ви не вчитесь.будете учитись не буде грібсти...буде брати вдячності ваші за науку...привикай дєтка,КЛІПСА,тут Донбасс,дєтка.
Відповісти
і не тільки вона, і не подавляться...
Відповісти
можливо вони соромітники самі заяви на звільнення напишуть
Відповісти
Боженькиии! На скільки ви ущербні істоти! Та ви на стільки тугі, що в ваші дурні голови ні як не дойде, що з вас ніхто не вимагає, ви самі платите, самі хочете оцінку! не хочете платити, будь ласка, не протирайте штани на протязі навчального року і вчіться, або в кінці не ''рішайте'', а майте те, що знаєте! ЛУШПЄЄЄНІІІ!!!! Пишалась тим, що навчаюсь Луцькому НТУ...а зараз мені надто стидно і тошно від студентів які мене оточують!! Да ви криси! Гірші за беркут, ПР і тітушків!
Відповісти
І В ПРОКУРАТУРІ.НЕ ВИВЧИВ ЗАКОН-ЗАБАШЛЯЙ.І В МЄНТОВЦІ НЕ ВТОМУ МІСЦІ НЕ В ТОЙ ЧАСНЕ ЗНАЄШ ЗАКОН-ЗАБАШЛЯЙ.ВСЕ В НАС ПРИВАТНЕ.ХАЙ ДОЯТЬ.ВОНИ ОПРЕДІЛЯТЬ ЗНАННЯ.ХТО ПОПАДЕ НА СЕСІЮ КОЛИ В ЄВДОКІЇ ЯКОЇСЬ СИН БУДЕ ЖЕНИТИСЬ НЕ ОБРАЖАЙТЕСЬ.ВСІ МИ ЛЮДИ.тут бачу багато псіхологів анатомів подключилось.чи кафедра якась тролінг засвоює..популярна зараз професія..в росіян затребувана..
Відповісти
Цілком погоджуюсь! Після цих подій теж дуже змінила своє ставлення до студентів! Настільки мені подобалось працювати зі студентами,створювати щось нове й цікаве для них - настільки зараз я їх не можу бачити навіть... Якщо цікаво - я викладаю в ЛНТУ, жодного студента не образила ні словом, ні оцінкою, навіть якщо студент пропускав пари. Завжди переживала, щоб стипендію отримував... Ніяких хабарів! Бог свідок... А тепер реально хочу, щоб швидше закінчився навчальний рік і ніколи не бачити більше цих ...гидких людей! Нехай виберуть собі нових вчителів. можливо з самооборони... чи Правого сектора...чи з СНУ - там кращі певно, їхні студенти їх так не обпльовують! Правило візьму собі на замітку - НІКОЛИ не можна вірити й допомагати щиро студентам, бо потім буде боляче!
Відповісти
і брати будем.як при вступі так і далі..аж до диплома..
Відповісти
є дуже багато аспірантів.талановитих яким ніколи не стати викладачами тому що ніхто за них не замовить слово на рівні хоч районного партай геноси і не заплатять вони по стільки то тисяч баксів вступного..так всюди що в меліції що в медицині що в судах..всі незамінні...так без вас розвалиться система-система кругової поруки .знизу несуть на верх і т.д несуть за кришування і право на "приватні шалості" ..так не всі такі викладачі,але талановитих аспірантів не стало вчителями?скількох хірургів від Бога недорахувалась яка небудь 2 лікарня..просто не було в когось 15 штук.а те що ти тут ображаєшся то смішно.може й ти конкретно не береш і не ділишся того,але сам факт системи такої ну не можеш не бачити.навіть якщо там нізким не спілкуєшся і йдеш зразу Додому де стіни по метру товщини і немає ні вікон ні дверей..а СНУ не СНУ таке саме всюди.гогордіться дальше є чим..
Відповісти
істину глаголиш
Відповісти
спасєніє та помощь?40 у.о?
Відповісти
УРОДИ!
Відповісти
достатньо вже писати цю дурість треба братися за діло війна на порозі











































Відповісти
сталось?смс-ками армію підтримувати а сотнями тисяч вузи та лікарні в ничку?
Відповісти
достатньо вже писати цю дурість треба братися за діло війна на порозі











































Відповісти
О , Боже, "доки буду жити, доти буду терпіти вас", ви знущаетесь ,Антоніно Володимерівно, знов Богом прикриваетесь, богохулите! Ви хабарів не брали? і студенти дурні просто так вас написали? Соромноає бути хо би не писали....нам ніяких інших викладачів нетреба, ЦІла кафедра є неймовірно чудових викладачів, професіоналів... Алеж "в сімї не без урода". ВСі студенти моляться аби не ви попались їм бо знають хто ви і шо ви собою являєте. Ви можете про себе мнити шо хочете, на ділі все не так..
Відповісти
Закінчила кілька років тому СНУ. Жодного разу за час навчання за оцінки не платила. Є знання - будуть бали. А кому легше з батьків сім шкур здерти, то ті дурнів клеїли увесь семестр, а потім потилицю чухали, як би-то заплатити. Це закономірно. Проте викладачі категорично не вимагали нічого і ні в кого.
Відповісти
здачі дипломів думаю там особливо цікаві суми..кожний пятий нехай мінімум купує.множим на середню суму-пятнадцять років назад було 500 у.о і одержуєм в кінці цифру .цифра думаю буде біля лімона..що як потім ділять ,скільки тут скільки на київ то таке..а уявіть як ті кошти що за офіційних прлатних студентів пиляються...категорично вимагати від студента не треба-можна просто дати завдання не реальне до виконання (десять рефератів на 50сторінок на дівну тєму і т.д).коли одна людина тупо залежить від волі та совісті другої то це рабство а не освіта..а якже без крепких гаспадарників які рішають питання вуз протяне..ніяк..як батькі в селі казали-найдеш в луцьку женіха..так і то..хай апуть
Відповісти
Закінчив 4 курс ФБ, ні разу не платив за екзамени/заліки. Ці результати нічого не доводять, адже я впевнений, що більшість викладачів просто беруть гроші, бо не хочуть виганяти студентів (шкода напевно). Тут більше діло в самих студентах, бо самі ж залишають викладачів після пар, шукають "рєшал". Не стикався ні разу з тим, щоб викладачі самі вимагали щось. Якщо чесно, коли поступав.. то багато наслухався, і мені навіть цікаво було б побачити як викладач оце таке насмілюється вимагати, проте я ні разу не стикнувся з таким. Я проти того, щоб платити викладачам, і впевнений, що можна так здати, але запропонував би значно підвищити міри контролю, щоб всі, з обох сторін боялись такого процесу, як хабарництво.
Відповісти
і коли ж було це опитування, бо кого не запитаєш ніхто не чув про нього! цікаво з відки ж взялися всі ці дані??? таке враження що тут список тих викладачів з якими у студентів був конфлікт, а не хабарництво!
Відповісти
100% підставляють невгодних! в нашій групі зовсім інший список хабарників! Особливо корумповані ВСІ абсолютно кафедри, які навчають на 1-2 курсах! - ось де виховують студентів в "правильному" руслі!!! вчитись відпадає всяка охота(((
Відповісти
а мені подобаються ці сплетні
Відповісти
Не давали - не брали, нічого проти самооборони не маю, але думаю що в числі самооборонівців є випускники, які також навчались в ЛНТУ, і не одноразово давали хабарі, і не тільки навчаючись в політехнічному, а і в повсякденному житті. Хочете реальних змін - почніть з самих себе! П.с. студент ЛНТУ
Відповісти
Не давали б - не брали б, мав на увазі
Відповісти
Нас з потоку курсач по дм самі писало 4 чоловіка і я в тому Числі. Так той урод з мене 400 грн вимагав за те що я одну епюру пропустив.
Відповісти
Оцінювати можуть тільки ті хто відвідує пари і знає дисципліни. Якщо ж ви не з цієї категорії, ваші судження і пропозиції, як нам так і викладачам, не важливі. Питання про корисність дисципліни сюди не відноситься.
Відповісти
Вчилася в ЛДТУ 20 років назад. Ті хто вичлися- не платили, я за фізкультуру лише платила і все, вчилася на Дизайні. Зараз сама викладач, але не у політесі. До мене приходять вчитися студенти з "політеха", багато мені розповідають...Кафедра дизайнц вже не та, гребуть там гроші лопатою.
Відповісти
Більшість студентів самі придумують казочку про викладачів-хабарників, щоб просто видурити гроші у батьків на гульки
Відповісти
Останні новини
У луцькому «політесі» назвали викладачів-хабарників
04 квітень, 2014, 10:54