Американський есмінець увійшов в Чорне море

Американський есмінець увійшов в Чорне море
В акваторію Чорного моря увійшов есмінець ВМС США «Дональд Кук», оснащений системою протиракетної оборони «Іджіс» (Aegis).

Корабель прямує для підтримки України і союзників з НАТО, ‒ пише Дзеркало тижня.

«Дональд Кук, ракетний есмінець, увійшов у Чорне море у вівторок ‒ крок, про який було оголошено минулого тижня», - пише The Daily Telegraph.

Раніше телеканал CNN з посиланням на представників Пентагону повідомив, що корабель повинен прийти в Чорне море до четверга. Його присутність, зазначає канал, є частиною зусиль Пентагону з демонстрації підтримки східно-європейських союзників США, стурбованих зосередженням російських військ на кордоні з Україною.

Очікується, що есмінець візьме участь у спільних навчаннях з кораблями ВМФ країн-членів НАТО у Чорному морі і відвідає кілька портів.

Офіційний представник Пентагону Стів Уоррен минулого тижня підтвердив, що ВМС у найближчі дні направлять американський есмінець в Чорне море, «щоб запевнити наших союзників у нашій вірності зобов’язанням в регіоні».

При цьому він підкреслив, що це рішення є "прямим наслідком нинішньої ситуації в Україні", не виключивши вірогідність проведення навчань з українським ВМФ.

За даними інформаційної служби ВМС США, в 2014 році на військово-морську базу в Роті для постійного базування прибуде ще один есмінець ‒ «Росс» (Ross), а в 2015 році ‒ есмінці «Карні» (Carney) та «Портер» (Porter).

Ці кораблі, здатні відстежувати балістичні ракети і з високою ймовірністю збивати їх, здійснюватимуть патрулювання у східній частині акваторії Середземного моря. Як вказують представники ВМС, метою розміщення кораблів є захист європейських союзників, країн-партнерів, що знаходяться в регіоні американських військ, а також США від нинішніх і перспективних ракетних загроз.

Як вже повідомляли, у березні в Чорному морі побував американський есмінець «Тракстан» (Truxtun). Він взяв участь у низці навчань з кораблями ВМФ Румунії і Болгарії. Корабель покинув регіон 21 березня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Американський есмінець увійшов в Чорне море
09 квітень, 2014, 09:18