В Україні створили спецбатальйони «Шторм», «Каскад», «Схід». ІНФОГРАФІКА

В Україні створили спецбатальйони «Шторм», «Каскад», «Схід». ІНФОГРАФІКА
В умовах інспірованих ззовні сепаратистських терористичних атак, створення бандитських формувань, що фінансуються з-за меж України, загрози внутрішньому порядку і законності - главою МВС прийнято рішення про створення корпусу спецпідрозділів з охорони громадського порядку.

Наразі формуються 7 батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення: «Святий Миколай» у Миколаївській області, «Дніпро-1» у Дніпропетровській області, «Схід» у Луганській області, «Харків» та «Слобожанщина» у структурі міліції Харківської області, «Шторм» на Одещині та «Каскад» на Полтавщині, - пише УКРінформ.

Загалом планується створити 19 таких спецформувань.

Мета їх створення – забезпечення захисту та охорони життя, прав та свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних посягань, а також охорона громадського порядку та забезпечення громадської безпеки.

Створення цих спецпідрозділів відбуватиметься в найкоротший термін, без зайвих зволікань і процедур, в умовах цілковитої відкритості.

Дані спецзагони будуть формуватися із місцевих жителів. Зарахуватися на службу можуть громадяни віком від 17 до 50 років, при наявності довідки про відсутність судимості та спрощеної медичної довідки.

Командувати цими загонами будуть працівники міліції та прикордонники. Під час патрулювання в них буде автоматична зброя, яку вони мають право застосовувати.

Ці батальйони будуть діяти і по закінченню проведення антитерористичних спецоперацій.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні створили спецбатальйони «Шторм», «Каскад», «Схід». ІНФОГРАФІКА
16 квітень, 2014, 19:20