Турчинов частково погоджується на вимоги сепаратистів, - ЗМІ

Турчинов частково погоджується на вимоги сепаратистів, - ЗМІ
В.о. президента Олександр Турчинов обговорив з фракцією регіонів укладення меморандуму злагоди.

Турчинов прийшов на засідання фракції Партії регіонів у середу, - пише Українська правда.

«У цьому меморандумі ми пропонуємо викласти головні пункти, щоб заспокоїти людей на сході. Це децентралізація влади - не призначення керівників на місцях, а обрання їх відповідними обласними чи районними радами; бюджетна самостійність регіонів; надання російській мові статус другої державної», - зазначило джерело Української правди.

За його словами, відповідні зміни мають бути закріплені змінами до Конституції, які мають бути схвалені в другому читанні восени 2014 року.

У свою чергу керівник фракції регіонів Олександр Єфремов зазначив, що найбільше суперечок викликає питання російської мови, проти надання якій статусу державної виступають націоналістичні сили.

«Якщо винести це питання на референдум, то зрозуміло, що без Криму неможливо набрати 50% за статус російської як другої державної. Але навіть якщо за це виступає 35-40%, хіба ці люди не мають права говорити своєю мовою?» - обурився Єфремов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну хто ж вам заважає говорити російською.Хоть китайською.Ми ж вас любимо а ви нас ні за нашу свободолюбивість.
Відповісти
вже обійдусь без "любові" бендьорок....
Відповісти
щоб була 2-а державна мова - англійська,і запровадити відповідний високий рівень навчання англійської мови у школах і інститутах(безкоштовно)- це реальна користь для народу.А то дурять народ -ходять кругами біля порожнього корита.
Відповісти
Как детский сад... Что??? Кто-то запрещает разговаривать на русском??? Или были когда-нибудь проблемы в быту кто на каком языке разговаривал??? Ну можно государственную документацию и канцелярию вести на одном??!!! УКРАИНСКОМ ЯЗЫКЕ????? А говорите кто как может и как легче выразить свою мысль!!! В Париже много арабов, давай и Франция пускай второй государственный сделает, арабский! А что?? Арабы не люди?
Відповісти
И так проблем хватает, нет давай зациклимся на втором государственном. Все остальное у нас хорошо. По стране БТР ездят, а эти с языком мозги полощат!
Відповісти
Останні новини
Турчинов частково погоджується на вимоги сепаратистів, - ЗМІ
17 квітень, 2014, 15:24