Повстанський Великдень. ФОТО

Повстанський Великдень. ФОТО
Нещодавно користувачі інтернету мали змогу побачити унікальну фотосерію «Повстанський Великдень».

Подробиці зйомок розповідає автор проекту – українська фотографиня Анна Сенік, більше відома під псевдо Ładna Kobieta, - пише Paramoloda.

«Цієї злої зими, коли стріляли в моїх друзів, коли палав Київ, коли душив відчай і жахав страх – я щодня вірила, що прийде весна і принесе з собою найсвітліший, найпіднесеніший Великдень за все моє життя. Це буде Великдень воїнів, Великдень перемог, Великдень - пам'ять загиблих. Через десятки років промовляє до нас повстанське Великоднє вітання «Христос Воскрес! – Воскресне Україна!», - зазначає фотограф.

«Так і цієї весни, воскресає наша Nація, постає од сну до святого революційного чину, а вірні сини її зустрічають цей день із зброєю в руках і вірою в серці. Віримо, що весна принесе перемогу над ворогами України, віримо в шляхетну жертовність своєї справи, в світлий кінець її тернистого шляху. З цією вірою і надією в серці, очікуванням Великодньої радості цього важкого року – я разом з друзями відзняла фотосерію «Повстанський Великдень», - писала про цю зйомку Анна Сенік.

За словами Анни Сенік, «Повстанський Великдень» для неї – це своєрідне привітання для українців із цьогорічним Великоднім святом. «То є мій подарунок і моя пошана нашій українській нації, найкращим її дітям», - додає вона.

Стосовно того, як вдавалася робота над фотопроектом, мисткиня розповідає:»Я завжди цікавилася військовою історією. Маю багато книжок про УПА, УСС, СС Галичину, УНР, Махна, тощо. До повстанської тематики я звертаюся не вперше – у мене вже є серія «УПА. Кохання». Але восени мені подарували книгу, присвячену Яворівському фотоархіву УПА, де я й побачила світлини святкування Великодня у лісі, що й надихнуло на таку зйомку. Захотілося розкрити цю тему світлого і доброго святкування у бурмений час, розповідає Анна. - Костюми не створювались, всі речі є аутентичними. Дівочі строї нам надала колекціонерка зі Львова Уляна Явна, а чоловічі - Олексій Оніщук з товариства «Пам’ять».

До слова, до «Повстанського Великодня» включено чотири фотосюжети: «До лісу», «Повстанці», «Зустріч», «Застілля»


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Красіво!
Відповісти
Файна ти дівчина! Щастя та добра тобі!!!
Відповісти
Ех!! Маладёж... романтика, супер)
Відповісти
І що ти хотіло цим вякнути?
Відповісти
Останні новини
Повстанський Великдень. ФОТО
20 квітень, 2014, 11:15