«Зрадника»-депутата Волиньради хочуть позбавити роботи

«Зрадника»-депутата Волиньради хочуть позбавити роботи
Депутати Іваничівської районної ради просять звільнити депутата облради Юрія Лазаренка (на фото) з посади директора Нововолинського ліцею-інтернату.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волиньради з питань духовності, релігій, освіти й науки, культури, ЗМІ, – повідомляє прес-служба облради.

Члени комісії заслухали звіт директора Нововолинського ліцею-інтернату, депутата обласної ради Юрія Лазаренка. Він наголосив, що з часу його керівництва навчальний заклад поліпшив свою матеріально-технічну базу, викладацький склад постійно підвищує свій професійний рівень. Немає претензій до роботи школи і заступник начальника управління освіти і науки ОДА Валентина Загрева.

До матеріалів питання долучили звернення 24 депутатів Іваничівської районної ради, які просять голову обласної ради Валентина Вітра розірвати контракт з Юрієм Лазаренком та звільнити його з посади Нововолинського ліцею-інтернату. У клопотанні депутатів йдеться про те, що Юрій Лазаренко зрадив виборців Іваничівського району.

Нагадаємо, Юрій Лазаренко був присутній на нелегітимному, на думку голови фракції ВО «Батьківщина» у Волиньраді Романа Карпюка, засіданні комісії з питань духовності, релігій, культури, освіти та науки, ЗМІ, під час якого розглянули подання тодішнього голови ОДА Бориса Клімчука про призначення Петра Олешка на посаду ректора Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти. Після цього Роман Карпюк зазначив, що вижене Лазаренка з ВО «Батьківщина» та однойменної фракції. Однак, Лазаренко «випередив» свого тодішнього однопартійця і сам вийшов з «Батьківщини».

Депутати Іваничівської райради також просять звільнити очільницю Іваничівської школи-інтернату Людмилу Лазаренко. І якщо мотивацією депутатів стосовно Юрія Лазаренка є тільки політичний аспект, то у випадку з Людмилою Лазаренко обранці громади вимагають ще й проведення аудиту її діяльності на займаній посаді.

Голова комісії Роман Карпюк поцікавився думкою Людмили Лазаренко, чому вона має таку недовіру від депутатів райради. Вона заявила, що вимога звільнення її з посади ні що інше як політичне переслідування.

Людмила Лазаренко називає себе професіоналом зі здобутими двома вищими освітами. У профільного управління також особливих претензій до діяльності нинішньої директорки закладу немає.

На захист Людмили Лазаренко став депутат Юрій Лазаренко. Посилаючись на Конвенцію з прав людини, він просить оцінювати діяльність директора школи за професійними параметрами, а не з мотивів політики.

Роман Карпюк зауважив, що Юрій Лазаренко – зацікавлена особа в обговоренні цього питання, бо він доводиться Людмилі Лазаренко сином. Утім, сам Юрій Лазаренко не погодився із зауваженням голови комісії щодо зацікавленості. Він вважає, що має право висловитися як депутат облради.

Роман Карпюк пропонував, щоб питання розглянула сесія обласної ради. Однак, більшість членів комісії цю пропозиція не підтримали. Натомість проголосували за запропоноване депутатом Валентиною Бліновою: профільному управлінню рекомендували провести перевірку в закладі, а потім на його базі – виїзне засідання депутатської комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то рехферендум треба...людина має право..
Відповісти
Оце дожилися,Ніхто не оцінює фахівця за його професійними якостями.Ото вже побудуємо Украіну!Про директора ліцею у Нововолинську серед освітян чула лише позитивні речі,та і Людмилу Ростиславівну знаю давно,як професіоналаЧудеса творяться!Схаменіться ,люди!!!
Відповісти
Останні новини
«Зрадника»-депутата Волиньради хочуть позбавити роботи
23 квітень, 2014, 15:47