Чи потрібні на Волині блок-пости

Чи потрібні на Волині блок-пости
Заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь заявив, що готовий ініціювали створення блок-постів на в’їздах у Волинську область.

Про це Гузь написав у Фейсбуці.

«Ситуація в країні радикалізується, наші наступають і вся шваль намагається огризатися, не тільки на Сході, але й на Півдні та можливо в Центрі та Заході України... У Львові вже стоять блокпости», - написав Гузь.

«Питання наступне: Чи потрібні блокпости у Луцьку та на в'їзді до Волинської області? Чи варто здійснювати огляд усіх підозрілих автомобілів, що в'їжджають в область представниками МВС та громадських формувань?», - поставив питання Ігор Гузь.

«При потребі готовий ініціювати прийняття такого рішення органами влади на Волині!», - додав він.



Пропонуємо ознайомити з деякими коментарями, залишеними користувачами Фейсбуку під цим дописом Ігоря Гузя.

Bohdanka Tkachuk Так. Нас небезпека може чекати з боку Білорусії...в першу чергу. Бо хто зна, звідки та шваль буде іти.

Natali Natali А в Маяках хіба не ставлять блокпост? Вважаю що потрібні обов'язково, щоб не було якогось нєжданчіка! Перед Пасхою в Ківерцях був затриманий чоловік зі сходу, який в барі намагався завербувати працівників, участь в одному мітингу-1000 грн, це перед Пасхою, а скільки їх поприїжджало ще?! Може десь по невеличких містечках відсиджуються - ждуть команду.

Andriy Hrynchuk Спосіб самореалізації для недороблених "героїв", які будуть потім розказувати як "в танку гарєлі". ПТУ-шникам дуже хочеться самореалізуватися. Хочуть войнушки - хай вступають в НацГвардію, а не до людей на автах у Львові та Луцьку чіпляються.

Pylypenko Andriy Ще би проїхали люди з Автомайдану по глухих селах і попитали бабусь про чужих. + купити їм по дешевій Нокії з картою і автододзвоном на випадок гостей. Бабусі мають гостре око.

Григорій Гороть Влада має забезпечувати порядок так, аби громадяни про це і не догадувались і лишній раз не нервувались, а кому треба, той і поїздом приїде. Ментовська і СБУшна агентура все рівно гроші отримує (можливо їх списують на підставних осіб, або родичів), якраз їй час
Solomia Shvab Ні у Львові, ні в Луцьку в цьому немає найменшої необхідності

Тамара Довгич И вообще. как говорит мой знакомый: "Нынче паранойя - вешь полезная"

Загоруйко Віктор Краще нехай Модерн-Експо, Кромберг, Приват пообіцяють премію 1000 грн. за кожного хто вербує, збирає інформацію і не орієнтується в місті ... для цих підприємств стабільність в регіоні також має ціну . Заодно підтримаємо національно свідомих людей, таксистів, дільничих, бабусь, дітлахів .... Блок-пости вимагатимуть персоналу, ресурсів ... а ефективність сумнівна. Скільки виявлено проросійських активістів на львівських блокпостатах??? Хоча напевне вони там є. Є маса можливостей оминути блок-пости, що підтверджує Словянськ. До того ж нагнітання ситуації в регіоні???

Петро Савчук
Терміново спорудити. І депутати мають також особисто чергувати. Я вже готовий.

Ігор Алексєєв На блокпостах хтось має чергувати.
Начасі створення на основі ополченців регіонального спецпідрозділу "ВОЛИНЬ" 300-350 стволів. Форма, зброя, транспорт й доступ до оперативної інформації суттєво убезпечать місто й область.

Андрій Гарасюк Гостра необхідність зараз - треба робити сито по всій Україні, тому що без нього всяка шваль буде мати можливість заповзти до нас з наміром шкодити вже або законсервуватись на якийсь період та потрохи шкодити в майбутньому. Наразі є можливість убезпечити себе. А в райцентрах, селах люди як правило знають, коли приїхав хтось чужий - просто треба дану інфо активістам на місцях отримувати для подальшого аналізу

Sergii Bondaruk Гадаю, блокпости і контроль в"їзду-виїзду по всіх напрямках однозначно потрібні, особливо вночі. Гадаю, водії і пасажири мають зрозуміти, та й безпечніше на дорогах буде.Показать перевод

Ігор Алексєєв До речі. Охорона приміщення облради і інших стратегічних приміщень не витримує ніякої критики,її практично нема, що дає повну свободу дій засланим . Сценарій досить ймовірний враховуючи останні події,тому посилений й максимально жорсткий контроль необхідний негайно.Також варто оприлюднити план дій для населення в разі якихось провокацій й схему оповіщення ополчення, якої доречі ДОСІ НЕМАЄ....а тільки в Луцьку десятки тисяч зареєстрованих стволів + незареєстровані = маленька армія що здатна відфедералізувати пару раз усіх бажаючих в рашу.

Mykhaylo Nakhod Безпека зайвою не буває. Але її потрібно забезпечувати з розумом, щоб знову не ходили підлітки з бітами і в комуфляжах по місту і не шукали тітушок

Тетяна Грицюк На мою думку, перш за все потрібно посилити перевірки зі сторони кордонів. Волинь межує з двома країнами, і в одній з них наміри не зовсім прозорі...
Василь Нагорний Краще розробіть план оповіщення населення на випадок НП. Де зібратися, і де отримати зброю.Показать перевод

Константин Байчук Блокпости повинні бути тільки одним з заходів безпеки у цілому комплексі, який вже мав би бути розроблений ОДА разом з Облрадою. Зрозуміло, що громадські формування залучати треба,але є в нас СБУ та МВС...А ще у контексті фінансування заходів зміцнення безпеки Волині привертає увагу факт,що жоден з наших місцевих ОЛІГАРХИЧЕЙ не призупинив будівництва своїх об"єктів та спрямував гроші у такий небезпечний час на ОБОРОНОЗДАТНІСТЬ КРАЇНИ!

Валерій Пельц робити блокпости не потрібно, а от огляд машин потрібно робити...це можна здійснювати на постах ДАІ. особливий контроль потрібно на кордоні з Білорусією.

Сергій Ящинський На мою думку посилити контроль за вантажними авто та бусами треба, зазвичай колорадів там привозять.На рахунок блокпостів то про це потрібно думати вже зараз, де вони в разі чого мають появитись і хто там має нести чергу,щоб потім все було оперативно.А на границі з Білорусю то думаю одим не помішає Білорусія як мені відомо на кордоні з Рашкою не веде перевірку документів як з Україною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Маразм
Потім блокпости в містах на вулицях біля кожного будинку
Діти в садочках і школах грають в блокпост
Студія Квартал 95 знімає блокбастер Блокпост
І все це на ВолиньПост
Відповісти
Володя, так цей маразм говорить твій побратим по Луцькій сцені майдану (наголошую не по майдану, а тільки по його сцені), які на фоні загальнонародного спротиву вирвали собі теплі місця в облраді, а тепер їм не потрібен ні майдан ні люди, так хіба, що як ти кажеш якийсь мараз у фейсбуці написати, а що Гузь чи Пірожик на посаді заступників голови облради зробили, які вже реально вирішені проблеми у економічній, соціальній сфері...??? Чому тепер кожну неділю вони не виходять на Луцьку сцену до людей і не звітують, що було ними зроблено...??? Все люди вже їм не потрібні...??? Ганьба...!!! Ви всі просто використали людей...
Відповісти
Володя,поддерживаю,это бред и паранойя
Відповісти
Так, мають обов'язково бути. А перед блокпостами потрібно поставити місцевих прихвостнів-регіоналів. Нехай свій позор кров'ю змивають!!!!
Відповісти
Просто через Влоинь проходить баато контрабандного товару. От невтомний комбінатор Гузь і вирішив стригти з них капусту.
Відповісти
Список тих пердуносів довгенький, на півроку чергувань хватить.... )
Відповісти
родюча - на ній і Гузі плодяться....
Відповісти
бред
как всегда дешёвый эпатаж гузя
Відповісти
Гєрой Єгор Гузь а не слабо тобі поїхати на Донбас повоювати, чи сциш? Тоді виберемо депутатом Луцького району чи посмертно вулицю назвемо в Рованцях.
Відповісти
В Рованцях зажирно.
Відповісти
жодної потреби не має.
всіх не перевіришь, хто машиною захоче об*їхати - об*їде.
диверсанти - підготовлені особи, мапу місцевості зараз мати не проблема, доїхати на дизелі чи електричці під виглядом дачника - ще простіше.
краще створення мережі естренних повідомлень про підозрілих осіб (гарна ідея Pylypenko Andriy Ще би проїхали люди з Автомайдану по глухих селах і попитали бабусь про чужих. + купити їм по дешевій Нокії з картою і автододзвоном на випадок гостей.)
доповню - і періодично дзвонити, цікавитись, як справи, здоров*я,чи тихо у місцевості і т.д.
обійти бабусь по дворах у місті, розказати, на що звертати увагу, дати памятку куди звонити, обов*язково із міським номером.
відповідну інформацію надавати студентам, учням старших класів, орієнтувати їх на пильність і так само - номер, куди давати інформацію.
Відповісти
Варто нагади держчиновнику, що конституційний обвязок влади організовувати обороноздатність і територіальний захист Держави, виконувати відповідні заходи. Тому ініціатива
Гуся це чистої води піар, тим більше в складний час для України. Для початку вистав блок-пост на сусідській межі, а потім експериментуй у Вижві, Кічкарівці і т.п. В даному випадку
буде доречний одеський афоризм: як що тобі немає чим зайнятися, купи оселедця і морочи йому голову.
Відповісти
Я твердо переконаний, що варто,особливо з боку Білорусії та й на вїздах в область, на даний момент пильність це запорука надійності, і безпечності, а патріоти повинні гуртуватися, а не клацати біля компу і вичікувати добрих часів. Слава Україні!!!!!!!!
Відповісти
Влада довбанане тільки сприяє, але й перешкоджає будувати блок-пости, новопризначений начальник Даї дав вказівку своїм пусіпакам розганяти активістів автомайдану та ПС, а в ківерцівському напрямку взагалі вкрали заготовленний пісок, колеса і мішки, ось і варто замислитись, кого нам прислали?! ті самі продажні "мэнты" що й на сході!
Відповісти
ВП, у вас аж така творча криза?
Відповісти
Останні новини
Чи потрібні на Волині блок-пости
03 травень, 2014, 11:01