Засудили екс-голову Луцької райради

Засудили екс-голову Луцької райради
Апеляційний суд Волинської області змінив вирок стосовно депутата Луцької райради Богдана Пруса (на фото), якого звинувачували в корупційних діях.

Раніше, 12 грудня 2013 року, Луцький міськрайонний суд виніс вирок, яким засудив депутата до чотирьох років позбавлення волі за шахрайство та зловживання службовим становищем, пишуть Хроніки Любарта.

Окрім цього, на користь потерпілого в рахунок відшкодування матеріальної шкоди Прус мав повернути 120 тисяч гривень матеріальної шкоди та 50 тисяч моральної шкоди.

Суть справи полягала в тому, що Пруса звинувачували у використанні свого службового становища та обмані. Будучи головою Луцької райради, він запевнив одного бізнесмена, що зможе прискорити оформлення документів для зміни цільового призначення земельних ділянок. Ціна питання – 270 000 гривень.

Домовилися, аби передати на початку частину коштів. 19 серпня 2008 року посередник передав частину обумовленої суми, а саме 135 000 грн. Але в подальшому до лютого 2011 року обвинувачуваний жодних заходів для виконання обіцянок не вжив та відмовився повертати отримані кошти.

Втім з вироком суду обвинувачуваний не погодився та подав апеляційну скаргу. Мотивація – невідповідність висновків суду фактичним обставинам справи та суттєве порушення вимог кримінально-процесуального законодавства.

Апеляційний суд розглянув подання та змінив вирок суду першої інстанції, вирішивши, що мало місце лише шахрайство, а не зловживання службовим становищем.

Тому Прусу встановили іспитовий строк на три роки з обов’язком не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця роботи та проживання й періодично з’являтися для реєстрації в кримінально-виконавчу інспекцію.

У Луцькій районній прокуратурі повідомили, що готують касаційну скаргу, оскільки наполягають на тому, що зловживання службовим становищем таки мало місце.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Довгенько його мутлохали, довгенько. Так, як заслужив. Він гадав, що з усіх ситуацій можна вихидити сухим і прорахувався. Поганий галичан, галіціяка. Неприємний.
Відповісти
ти його погано знаєш.... він не галичан, галіціяка. щоб про когось щось верзти, треба хоч елементарне знати........
Відповісти
Прочитавши заголовок, подумалося, що мова піде про Волошенюка. Дуже цікаво, чи він вийде сухим із води
Відповісти
Волошенюка чекає трохи інша доля, значно суворіша. В усьому є кінець.
Відповісти
а як із молодицями-пристосуванками....у кожному селі їх по кылька штук....теж без такого кнура на посадах не втримаються
Відповісти
а що - жаба давить?
Відповісти
а що крісло хитається?
Відповісти
"Тільки розумна людина пристосовується до навколишнього світу,а безглузда намагається пристосувати світ до себе.Тому прогрес залежить від безглуздих людей." -Джордж Бернард Шоу.
Відповісти
Моє крісло стоїть надійно і ніколи я йому не дозволю розхитатися. Тільки людина з низьким інтелектуальним розвитком дозволить собі написати елементарне слово ПОДРУГА через "а". Ні на російській, ні на українській мові це слово не пишеться через "а".Моя порада- будь-ласка прошу розвивайте свій інтелект.Краще , ніж когось осуджувати, вчіть українську граматику.Удачі, шановна "падруго"!!!
Відповісти
чуєш, ти зі своїм інтелектом залізь під надійне крісло, бо будь ласка пиеться окремо!!!!!!!!!!!!!!! А далі скористайся своєю ж порадою!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
але ж то весь такий контингент тих, кого позбирав по району екс-голова РР Вів
Відповісти
ти шкодуєш, що не входиш у список пристосуванок?
Відповісти
Плітки, що складаються дрібними умами проти людини, яка з'явилась в світ зі славою, тільки засвідчують геніальність цієї людини. Джонатан Свіфт (Ігор Васильович - геніальна людина. Про нього не забувають)
Відповісти
Прус хай подякує екс-нардепу бютовцю "діду" кирильчуку,який його туди "підсадив".Прус-його протеже
Відповісти
а бидло волошенюка шукайте в садівському лісі, там він полює з башкалом.
Відповісти
все замутив волошенюк йому це вернецья
Відповісти
Як же Муравйова без Волошенюка?Страждає...
Відповісти
Використовувати своє службове становище та обман він починав давно. Ще бувший нардеп Кирильчук Є.І. з ним мутили (коли прийшли у БЮТ). Це як зграя собак-шакалів, яка кидається на ласі шматки добичі.
Гидота від БЮТ була і ще є у владі.
Відповісти
смакоту від регіоналів смокчуть ще деякі колишні подруги
Відповісти
Виходить, що Волошенюк, засадивши Пруса, і далі керує судами і прокуратурою. Що ж змінилося? А як же люстрація? Невже Майдан за це стояв?
Відповісти
Я Вас вітаю!!! Справедливість є!!!
Відповісти
Останні новини
Засудили екс-голову Луцької райради
04 травень, 2014, 11:14