Профспілки луцьких вчителів: не лізьте в наші справи

Профспілки луцьких вчителів: не лізьте в наші справи
Голова міської профспілки працівників галузі освіти і науки Галина Василенко попросила депутатів Луцької міської ради не втручатися в роботу профспілок і запевняє, що організація сама справиться зі своїми проблемами.

Про це вона повідомила 10 квітня під час прийому депутатів в начальника управління освіти Олега Гребенюка.

Нагадаємо, що 5 квітня на засіданні тимчасової депутатської комісії, що вивчає стан фінансування освітньої галузі міста, депутати рекомендували переобрати голів профспілок у школах міста.

Тоді ж депутат Андрій Осіпов озвучив власну думку щодо діяльності організації і, зокрема, її голови Галини Василенко. Обранець зазначив, що з його точки зору дивними є дружні стосунки між начальником управління освіти і головою профспілкової організації. Адже це є конфронтаційні структури за суттю, а натомість їхні керівники з’являються на усіх офіційних заходах разом «наче подружня пара».

«Якщо десь мої слова, запитання чи дії видають образливими, чи ви вважаєте, що я дію з особистих мотивів, то пробачте мені з огляду на те, яку мету я переслідую. Особисто я жодних претензій ні до Святослава Кравчука, ні до Олега Гребенюка, ні до Галини Василенко я не маю і бажаю вам гарного Великодня. Ви робите кращим мене, а я – вас. Це такий спосіб стримування та противаг», - зазначив під час прийому депутатів Андрій Осіпов.

Однак Галина Василенко хоча й запевнила, що вибачила депутата, та все ж висловлювання обранця вважає образливими, а спробу комісії ініціювати проведення перевиборів у профспілкових організацій – втручанням в діяльність організації, а отже незаконною.

«Я підтримую його як начальника управління і буду підтримувати в добрих починаннях. Там де не прав – я кажу про це», - прокоментувала Василенко.

«Ви вмішуєтеся в діяльність профспілкової організації і рекомендуєте трудовим колективам розглянути роботи профспілкових організацій. Наші профспілкові лідери обрані 2 роки тому на звітно-виборних профспілкових зборах. Оновлений склад профспілкових лідерів майже на половину. Є дуже багато молоді, яку я вчу, і є ті, які вже по 25 років працюють головами», - додала голова профспілки освітян.

«Я просто вважаю, що за природнім походженням ваших посад ви маєте одне до одного ставитися насторожено і бути яскравими супротивниками. Бо скажіть будь ласка: як має контролер дружити з директором чи аудитор з бухгалтером?», - відповів Андрій Осіпов.

Зрештою Галина Василенко зазначила, що профспілкова організація міста сама здатна справиться зі всіма своїми проблемами і готова провести спільну зустріч президії організації з членами депутатського корпусу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О то ж, шановні освітяни, сплачуйте членскі внески пані Василенко! А коли залишитесь без годин і без зарплат не біжіть до депутатів. Вони відреагують так, як ви відреагували на їх заклики.
Відповісти
Василенко зубами чепляється за спокійне місце, на якому з 95 року сидить. Давно усіх треба переобрати. Праві депутати профспілка має бути захистом для педагогів, ане баластом. Маю побоювання, що влада дала профспілкам вказівку стримувати працівників, гасити активність.
Відповісти
Повністю підтримую Осіпова, а Василенко почуствувала поштовхи під стулом і відкрила рот, давно пора уступити своє насиджене місце. І взагалі, якщо самі розберуться то хай і неплачуться в кінці року. Тошно вже......
Відповісти
Останні новини
Профспілки луцьких вчителів: не лізьте в наші справи
10 квітень, 2012, 16:02