У Ковельських судах працюватимуть медіатори

У Ковельських судах працюватимуть медіатори
Якщо запитати людей на вулиці, що таке медіація, мало хто зможе відповісти. Також мало хто усвідомлює, наскільки важлива робота медіаторів в судах.

Але у Ковелі незабаром ситуація зміниться, адже тут триває тренінгова програма з підготовки суддів-медіаторів, - каже ковельчанка Наталія Воля.

Нещодавно відбувся черговий тренінг «Основи медіації. Принципи та процеси» в межах реалізації проекту «Впровадження медіації у судовій системі Волинської області як альтернативного способу вирішення конфлікту», за підтримки програми Міжнародного фонду «Відродження», який організували фахівці Центру правової інформації та консультацій Волинської обласної громадської організації «Центр Правової допомоги».

У тренінгу взяли участь 12 суддів із Апеляційного суду Волинської області, Ковельського і Луцького міськрайонного судів та Турійського і Маневицького районних судів Волинської області. Тобто саме ті люди, які працюють в суді та можуть впливати на судову систему зсередини.

Впродовж двох днів тренер Роман Коваль (м. Київ) пояснював учасникам про основи та процес медіації, ділився власним досвідом.

Завдячуючи високому професіоналізму тренера учасникам вдалось не лише отримати знання про медіацію, як одного з способів вирішення конфліктів. Судді зрозуміли відмінність медіації від примирення. А також здобули нові навички та вміння, які можливо застосовувати як в професійній діяльності, так і в повсякденному житті.

Варто зазначити, що два дні тренінгу пройшли в живій дискусії, судді змогли відчути себе медіаторами і повністю підтримали «Центр правової допомоги» в ідеї впровадження медіації в судовій системі Волинської області.

Керівник проекту Олена Матвійчук зазначила: «Впродовж навчання випрацюваний механізм співпраці медіаторів з кожним судом окремо, що дає можливість врахувати завантаженість суддів, наявність приміщень та географічне розміщення суду. Тож сподіваємось на плідну співпрацю та досягнення позитивних результатів у вирішенні справ із застосуванням медіації».

Довідка

Роман Коваль є президентом Українського Центру Порозуміння і тренером з міжнародним досвідом. Він є почесним членом Асоціації фахівців з вирішення конфліктів штату Мейн (США). І за роки своєї практики, починаючи з 1997 року, підготував більше півтори тисячі медіаторів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковельських судах працюватимуть медіатори
23 травень, 2014, 16:49