Біженці з Луганська оселилися у Шацьку

Біженці з Луганська оселилися у Шацьку
Уже кілька тижнів сім’я Юрія та Юлії Уткіних (на фото)з Луганська разом з двома дітьми проживають у Шацьку, винаймаючи тут будинок.

Їм чи не в останні дні вдалося вирватися з небезпечного Луганська, - пише Шацький край

«Майже всі наші друзі, активісти Майдану з чіткою проукраїнською громадянською позицією, змушені були виїхати звідти. Залишатися в Луганську таким, як ми, стало дуже небезпечно: людей просто викрадали, погрожували їм і родичам. Там страшно бути українцем, активістом, адже якщо ти не за Росію, значить ти – «бЕндеровєц», - розповідає Юлія Уткіна.

Але навіть виїхавши з Луганська, як розповідає Уткіна, її знайомі не залишають своєї справи: з міст та регіонів, де тепер тимчасово живуть (Дніпропетровськ, Львів, Київ), допомагають українській армії, національній гвардії фінансово та матеріально, як у свій час активно підтримували Майдан, вірять, що країна зможе вистояти у боротьбі з агресором. Днями активісти Луганщини та Донеччини планують зібратися у Львові чи Києві, тож якщо буде можливість, обов’язково поїдуть і Юрій з Юлією.

Тож коли в Донецьку та Луганську стали викрадати активістів Майдану, повертаючи їх побитими та зі слідами тортур, Юрій Уткін вирішив не ризикувати життям і здоров’ям родини.

За лічені дні зібрали усі найнеобхідніші речі у легковий автомобіль та поїхали на Волинь, де мали багато хороших друзів, знайомих, з якими не один рік співпрацювали. Лише переїхавши останній блокпост на півночі Луганщини, а згодом опинившись у Шацьку, вперше за останні місяці сім’я спала спокійно, не боячись, що до оселі увірвуться озброєні люди, будуть громити усе та погрожувати.

Коли запитали, чому ж для проживання родина обрала озерний край, відповіли, що у Шацьку їм довелося один раз відпочивати, тут сподобалася природа та люди. Тож побувавши у кількох районних центрах області, вже у Шацьку випадково побачили вивіску про оренду/продаж будинку.

Заклад припав до душі подружжю, тож за три дні прийняли рішення не лише тут оселитися, а й відкрити кафе. Тепер весь свій час проводять у постійних клопотах, готуючи заклад до відкриття, яке планують уже на кінець травня. Дуже сподобалася Уткіним Шацька школа, в яку відправили закінчувати навчальний рік своїх двох дітей. Педагогічний колектив поставився з розумінням до ситуації, в якій опинилися луганчани. Уже познайомилися із сусідами, вдячні, що ті прийняли їх з радістю та розумінням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Волинські молоді хлопці їдуть на схід гинути за Україну, а зі сходу їдуть торгувати молоді хлопці! Про жінок, дітей і стариків і мови не повинно бути,їх необхідно і приютити і захистити,а молоді,здорові чоловіки повинні на місці захищати себе і державу від ворога.
Відповісти
Ви тільки подивіться на фото цього біженця з Луганська! Він, якщо такий вже патріот, та з його статурою, має бути на передовій в боротьбі з тамтешніми сепаратистами, а не відлежуватися на Волині. Де гарантія, що це не спецпризначенець кремля, щоб під шумок біженців влаштувати терор за заході України...
Відповісти
Скажіть, будь ласка, що це за чітка проукраїнська громадянська позиція луганчан, якщо Юра Уткін вже кілька тижнів переховується на Волині. Розумію, що треба вивезти дітей і жінок з району бойових дій, але ж здоровий мужчина міг би захищати інтереси держави в гарячій точці. Чи туди мають відправляти лише патріотів із Волині?..
Відповісти
НАШИХ ЩОСЬ ТАМ НЕ ДУЖЕ ЗУСТРІЧАЛИ А ТЕПЕР БЕНДЕРІВЦІ ЇМ ДОБРІ.ЧОГО СЮДИ ПХАТИСЯ. СВОЇМ НЕ ВИСТАЧАЕ РОБОТИ ТА ЖИТЛА.
Відповісти
Останні новини
Біженці з Луганська оселилися у Шацьку
30 травень, 2014, 12:14