На Волині створять базу для підготовки антитерористів

На Волині створять базу для підготовки антитерористів
На Волині буде функціювати база, де добровольці зможуть пройти тижневі курси підготовки до служби у Збройних силах та участі в антитерористичній операції на Сході.

Про це розповів керівник штабу «Самооборони Майдану» на Волині Андрій Хведчак під час прес-конференції у Луцьку в понеділок, 2 червня.

За його словами, у Києві вже існує подібна база, створена Товариством сприяння обороні України. Саме там троє волинських фахівців пройшли атестацію, щоб стати викладачами для обласного центру підготовки.

«Заняття з бойового навчання організувало Товариство сприяння обороні України. Там найкращі фахівці України, що мають досвід, вони зібрали з мистецтва війни базовий комплекс на тижневі курси вишколу групи добровольців на АТО», - відзначив Хведчак.

Він додав, що у київський центр на навчання потрапити дуже складно, адже «все розписано на місяць вперед», тому вирішили створити волинську базу, для якої вже підібрали приміщення.

Одним із викладачів стане «самообронівець» Андрій Булига.

Він розповів, що існує значна необхідність у існуванні такого центру. Бо чимало бійців Збройних сил непідготовлені до ведення бойових дій із терористами в сучасних умовах.

«Рівень спеціалістів був високим, але тепер наша армія фактично займалася стройовою підготовкою, трохи стрільбами, але рівень підготовки дуже низький, треба терміново піднімати», - пояснив Булига.

«За один тиждень центр зможе підготувати бійця до тих завдань, це не член спецпідрозділу буде, але це будуть досить серйозній бійці», - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«За один тиждень центр зможе підготувати бійця до тих завдань, це не член спецпідрозділу буде, але це будуть досить серйозній бійці»))))якщо там такі викладачі таку херню заявляють, то можна здогадатися яким буде цетр)))
Відповісти
дивиться хто терорист.вони відвойовують свою землю а ви нападаете.
Відповісти
12 Волинських ДАЇшників запросіть, ті за 2 дні навчать!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
На Волині створять базу для підготовки антитерористів
02 червень, 2014, 14:09
«Бандерштат» шукає поетів
02 червень, 2014, 13:36