На Волині браконьєри завдали шкоди майже на 100 тисяч

На Волині браконьєри завдали шкоди майже на 100 тисяч
Працівники Волиньрибоохорони провели тримісячник з охорони водних біоресурсів області.

За цей час вдалося виявити, що браконьєри завдали шкоди на 92 417 гривень, - пише сайт установи.

Рибоохоронці повідомляють, що "були організовані цілодобові чергування на найбільш важливих для нересту ділянках водних об’єктів" та "організовано 141 рейдовий виїзд по охороні водних біоресурсів".

В результаті виявили 396 порушень природоохоронного законодавства. За фактами в правоохоронні органи передали 3 справи щодо 5 осіб.

Також вдалося затримати 208,4 кілограма незаконно виловленої риби і 397 заборонених знарядь вилову.

Щоб збільшити популяцію риби, встановили "понад 1000 штучних нерестовищ, виготовлених з гілок хвойних порід дерев, у водні об’єкти області було вселено 29 тисяч екземплярів молоді цінних порід риб".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За фактами в правоохоронні органи передали 3 справи щодо 5 осіб. Аж смішно. За фактами в правоохоронні органи передали 30000 справи щодо 50000 осіб.Оце була б робота.А так як ловили сітками так і ловлять так само як електроудочками і так по всій Волиніі всім пофіг.
Відповісти
Підтримую! Це видимість роботи.Риби стає все менше просто на очах.Не чув, щоб когось конкретно покарали за продаж сіток та за ловлю ними. Ганьба! Кожна водойма до ранку переплутана сітками і всі це бачать і знають.
Відповісти
Ганьба! Це видимість роботи. Кожна водойма на ніч обставляється сітками місцевих "авторитетів". Де конкретні порушники які продають заборонені знаряддя лову або використовують їх? Майже не залишилось водойм, де можна безкоштовно половити вудкою або спіннінгом. Кругом є "господарі", якінищать рибу всіма можливими засобами.
Відповісти