На Волині проінспектували заклади відпочинку. ФОТО

На Волині проінспектували заклади відпочинку. ФОТО
Члени координаційної ради при голові облради відвідали чотири заклади відпочинку на Шацьких озерах, щоб дізнатися, чи комфортний там відпочинок.

Візит відбувся в рамках виїзного засідання ради в п’ятницю, 4 липня.

Першим відвідали оздоровчий табір «Світязь» біля озера Пульмо. Директор Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки», якій підпорядковується табір, Валентин Вірковський розповів, що він розташований на площі 60 соток.

Із комфортом там можуть перебувати 120 дітей, однак наразі поселили 170, бо на відпочинок у таборі, мовляв, дуже високий попит. Через це також планують добудувати ще один поверх спального корпусу.

За літо встигають прийняти 4 зміни, тобто оздоровити 600-650 дітей, - відзначив Валентин Вірковський.

Щодо цін, то доба перебування у таборі коштує 129 гривень, зміна триває 21 день.

Серед проблем Вірковський відзначив те, що озеро знаходиться за 1 кілометр від табору. Тому маленьких дітей до озера возить шкільний автобус, а старші ходять пішки.


Також волинські посадовці завітали до центру відпочинку релігійної місії «Карітас-Спес» Луцької дієцезії римо-католицької церкви, який розташований поряд із «Світязем».

Отець-канцлер дієцезії Роман Бурник розповів, що у центрі приймають не тільки дітей католицької віри.

Відпочивати приїжджають із Волині, Київщини та інших областей.

Відпочинок у таборі відбувається із релігійним ухилом, зокрема у розпорядку дня є спеціальний час для релігійної меси.


Третім пунктом став оздоровчий табір «Супутник» Волинської обласної організації профспілки працівників освіти та науки.

Членів координаційної ради при голові облради тут зустріли «хлібом та сіллю». Зокрема вже на вході то табору голові облради Валентину Вітру вручили хліб та привітали піснями.

До приїзду посадовців у таборі провели «день шишок» - діти викладали на землі із них різні фігурки.

Також показали їдальню, де виставили контрольну порцію. Згодом діти провели «олімпійський день», у програму якого входили різноманітні спортивні естафети та інші розваги.

У актовому залі табору члени координаційної ради разом із директором табору Людмилою Кілібою обговорили «стан організації відпочинку та оздоровлення дітей, батьки яких постраждали у масових акціях громадського протесту».


Останнім пунктом виїзного засідання координаційної ради став санаторій «Лісова пісня». Директор закладу Віктор Карпук провів їм екскурсію лікувальним корпусом санаторію.

Тут пропонують підводний душ-масаж, фітотерапію, гальванічні ванни, лазеротерапію, спелеотерапію, послуги кімнати психологічного розвантаження.

Саме в останню пішов «розвантажуватися» голова облради Валентин Вітер.

Також у санаторію є свій пляж. Поки багато посадовців знайомилися із видами терапії у лікувальному корпусі, перший заступник голови облради Олександр Пирожик встиг скупатися у озері Пісочному, на березі якого із розташована «Лісова пісня».

Віктор Карпук розповідає, що оздоровлюватися у «Лісову пісню зараз приїжджають люди зі Східної України. Після відпочинку тут вони пересвідчуються, що на Волині «немає бандерівців» та їдуть із позитивними враженнями від краю, відзначив директор.

Пізніше гостей запросили на святкову вечерю у ресторані санаторію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
проінспектуйте "Ровесник" - в якому столітті ми живемо?
Відповісти
Читаешь и поражаешься убогости так называемых оздоровчих закладів - застарелые подходы, низкий комфорт отдыха, развлекалочки на уровне совдепу. Детский отдых должен быть безопасным, комфортным и полным впечатлений- для этого нужно классные специалисты, организуют качественную анимацию, мастер классы, уроки английского и т.д. А про комиссию- показательные выступления не всегда говорят о качестве, более того критерии по кот. осуществляется инспекция тоже большой вопрос, точно здесь не про хлеб-соль...
Відповісти
Останні новини
На Волині проінспектували заклади відпочинку. ФОТО
05 липень, 2014, 10:49