Військовий прокурор Волині відповів на закиди депутата

Військовий прокурор Волині відповів на закиди депутата
Спеціалізована прокуратура здійснює нагляд за військовими формуваннями. А щоб зареєструвати кримінальне провадження – потрібна заява від громадян або повідомлення від правоохоронних органів.

Про це «Слово Волині» проінформував Олександр Курсов, Волинський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, коментуючи закиди депутата Волинської обласної ради Ігоря Гузя, щодо відставки військового прокурора області.

«Для того, щоб зареєструвати кримінальне провадження – потрібно, щоб була заява від громадян або повідомлення інших правоохоронних органів про те, що є факти вимагання грошей у військкоматах», - повідомив Курсов.

За словами військового прокурора Волині, на сьогодні жодної такої заяви до прокуратури не надходило. Тому підстав для реєстрації кримінальних проваджень за даними фактами немає.

«Те, що сказав Ігор Гузь – це без фактів. Ми реєструємо лише в тому разі, якщо є якийсь факт. Якщо голослівно, без аргументації, то немає жодних підстав для реєстрації», - підкреслив Олександр Курсов.

Військовий прокурор зазначив, що чув від батьків військовослужбовців про випадки вимагання грошей.

«Я був в обласному військкоматі, коли була зустріч з батьками і чув про такі випадки. Але коли ставилося питання родичам – повідомте, будь ласка, коли, хто, кому, давав якійсь гроші? Коли якійсь працівник військкомату вимагав гроші? То жодна з цих осіб таку інформацію не надала», - розповів Курсов.

І наголосив, що якщо у Гузя є конкретна інформація, то «він має направити нам, щоб ми зареєстрували кримінальне провадження».

«А щодо хабарництва, то стаття 368 ККУ є підслідністю міліції. Якщо до нас надходить така заява, то ми її реєструємо, направляємо для розслідування в міліцію, і здійснюємо процесуальне керівництво. Військова прокуратура такі кримінальні провадження розслідує лише щодо військовослужбовців правоохоронних органів – Державної прикордонної служби, СБУ, Національної гвардії», - резюмував Олександр Курсов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що він чеше? Щоб найти хабарника, беруться списки отримавших повістки, відсіюють тих, кого відправили додому (за буль якими довідками) і серед них випливуть здорові ,,інваліди' 'Виясняються чиї підписи. Далі - справа техніки.
Відповісти
Курсов поставив пацана гуся на місце. А то він вже придумав собі, що може всіх звільнити. Маленький самозакоханий нарцисик.
Відповісти
Щоб відмазатись від мобілізації деякі "герої" платили від 4000 грн .
Знаю хто ,а за руку не ловила.
А тут та сама ситуація. Ви ж розумієте, що такі оборудки проходять тишком-нишком.
А нехай перевірять тих, хто по всіх правилах мав бути на Сході , а натомість зараз тихенько собі відсиджується на мирній території. Я таких прикладів знаю ой як багато, коли діти , які автомата в руках ніколи не тримали, поїхали воювати , а колишні СБ-шніки та контрактники залишилися . І здоров'я у них у нормі і по 5 дітей немає. Де логіка?
Відповісти
оце відразу видно - справжній військовий
Відповісти