Біля Луцького замку хочуть збудувати три готелі. ФОТО

Біля Луцького замку хочуть збудувати три готелі. ФОТО
На місці закинутих будинків у Старому місті в Луцьку хочуть збудувати невеликі готелі.

Про це розповів головний спеціаліст управління містобудування та архітектури з питань охорони і реставрації пам'яток історії та архітектури Волинської ОДА Петро Троневич під час екскурсії в рамках проекту «Екскурсоводи у відпустці» в неділю, 13 липня.

За його словами, плани збудувати готель на вулиці Кафедральній, 21 та два готелі на вулиці Плитниця на місці закинутих будинків виникли ще у 2007-2008 роках, однак тоді реалізувати їх завадила криза.

Мотивував таку ідею Троневич тим, що у давні часи біля замку було багато подібних будинків, де зупинялася шляхта, яка постійно не жила у Луцьку.

Він запевняє, що і в наш час попит на готелі в Старому місті буде.

Так, на будівництво готелю на Кафедальній, 21 біля «будинку Пузни» та В'їздної вежі Замку Любарта був конкретний інвестор, однак реалізації ідеї завадила економічна криза 2008-2009 років.

Наразі площа огороджена парканом, за яким ознак будівництва немає.

Петро Троневич переконує, що у владі від ідеї не відмовляються, однак охочих реалізувати її поки немає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну невже Луцьк таке туристичне місто. Прямо туристів стільки, що нема їх де поселяти. Не смішіть.
Відповісти
У Луцьку море квартир подобово, на всякий смак і гаманець, навіщо ті готелі? А поселяти польські делегації можна у великих луцьких готелях - "Україна", "Лучеськ", "Світязь", "Профспілковий"...
Відповісти
Шановні хапуги, не перетворюйте історичну пам'ятку на
що попало, будьте людьми. Без історії немає майбутнього, краще інвестуйте в реконструкцію та відновлення того що перебуває в жахливому стані
Відповісти
Після ратифікування підписаної асоціації в Україну масово приїдуть власники своїх земель і маєтків з Заходу і будуть все повертати у свою власність! Поцікавтесь такими подіями у Чехії, Латвії... Тоді вже не до будівництва буде, а багато хто на вулиці опиниться! Якщо ваш будинок або багатоповерхівка розташовані на землі або у старому будинку де раніше була власність заможнього поляка, австрійця або єврея і в них є на це документи - чекайте "гостей"! Вже дуже багато документів власників української нерухомості лежать у європейських судах!
Відповісти
Не верзіть дурниць
Відповісти
колись років зо 20 тому поважав Троневича як знавця старого Луцька, та тепер в нього з'явився старчий маразм. Які готелі, які ресторани для чого вони там. Доведіть до ладу те, що є - спотворений будинок Пузини, заберіть ту стіну яку добудували невідомо для чого, займіться в кінці кінців роботою, а не х-ньою якою ви там займаєтесь.
Відповісти
Гарна ідея що до Старого міста, недавно обговорював це з другом +
Відповісти
Останні новини
Біля Луцького замку хочуть збудувати три готелі. ФОТО
13 липень, 2014, 19:11