Український письменник отримав престижну премію

Український письменник отримав престижну премію
Німецьку перекладацьку й літературну премію Brücke Berlin цьогоріч отримав Сергій Жадан за німецьке видання роману «Варошиловоград».

Крім Жадана премію отримають також перекладачі Сабіне Штер і Юрій Дуркот, - повідомляє ZAXID.NET з посиланням на «Німецьку хвилю».

Роман вийшов у 2012 році у видавництві Suhrkampпід назвою "Die Erfindung des Jazz im Donbass" ("Винахід джазу в Донбасі").

Премією Brücke Berlin німецького Фонду BHF-Bank, починаючи від 2002 року, щодвароки відзначають найвизначніший твір сучасної літератури з Центральної та Східної Європи, а також його переклад німецькою мовою.

Розмір премії складає 20 тисяч євро - половину цієї суми отримає автор відзначеного твору, а половину - його перекладач або перекладачі. Вручення нагороди відбудеться 1 жовтня у Німецькому театрі в Берліні.

В обґрунтуванні рішення журі відзначають зокрема, що Сергій Жадан духом своєї літератури повертає до життя забуту територію Європи і "проливає таким чином нове світло на актуальні політичні конфлікти", повідомляється на сайті видавництва Suhrkamp.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Український письменник отримав престижну премію
15 липень, 2014, 10:15