На Волині обурюються, що «біженці» зі Сходу «косять» від армії

На Волині обурюються, що «біженці» зі Сходу «косять» від армії
"Доки лугаські здоровані ніжитимуться на Світязі, а мій син питиме технічну воду на Сході?", - обурюються матері волинян, які воюють на Сході.

Про це йшлося під час зустрічі родичів військовослужбовців з заступником обласного військового комісара Володимиром Бондаруком у Луцьку в п'ятницю, 8 серпня, - повідомляють на сайті Волинської облради.

У виступах родичів військових звучали звинувачення в корупції людей, які мають стосунок до мобілізації. Люди нарікали на нешанобливе відношення до них у військових комісаріатах. Натомість у військкоматі пропонували називати конкретні прізвища та факти і обіцяли покарання винним.

Найбільше матері волинян на Сході турбуються, коли відбудеться ротація їхніх дітей із зони АТО, для того, щоб вони могли отримати фізичну та психологічну реабілтацію.

Присутні у залі жінки заявляли про готовність особисто йти боронити Україну. "Якщо у нас більше нема чоловіків, то нехай вдягнуть спідниці та хустки. Нехай весь світ бачить, що в нас чоловіків більше не лишилося. Формуйте батальйон з жінок та записуйте нас, матерів. Давайте нам зброю і ми підемо захищати Батьківщину. Дайте перепочити нашим синам", - таку заяву весь зал підтримав оплесками.

Карасинський сільський голова Світлана Сидорук закликала прискорити нинішню мобілізацію. Вона пропонувала відповідним службам подбати про те, щоб волиняни не втікали за кордон та закликала військових людей з тилу вирушити на фронт.

Батьки мають і більш конкретні пропозиції. Вони стосуються змін в законодавстів. Йдеться про забезпечення надання безоплатної медичної допомоги пораненим бійцям у госпіталях, врегулювання питань з переведенням студентів, які на перебувають в зоні АТО, з платної форми навчання на державну та ряд інших соціальних ініціатив.

Окремо батьки наголошували на притягненні до відповідальності військових командирів, з чиєї вини гинуть і втрачають здоров'я їхні діти.

Наразі деякі батьки хочуть потрапити на зустріч з Президентом України. Вони готові відрядити делегацію з трьох чоловік з конкретними пропозиціями.

Батьки також вимагають від влади стати на захист волинських вояків з 51 механізованої бригади, яких нині підозрюють в дезертирстві. Люди впевнені, що хлопці не чинили державної зради і не заслуговують на покарання.

Заступник військового комісара Володимир Бондарук пообіцяв розібратися у тих питаннях, які в його компетенції, але зауважив, що, коли хлопці потрапляють безпосередньо до військових частин, то відповідальність за них несуть військові командири, не не обласні військкомати.

"Не можна виливати на військкомати всі негаразди, які є в Збройних силах", - апелював до батьків заступник військового комісара. Також нагадав, що в рамках нинішньої мобілізації не призиватимуть чоловіків, які виховують трьох дітей.

Також медичний огляд, обіцяють військові, "буде ретельнішим".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а за що і за кого - потім розберемося...
Відповісти
що ж там із тими східняками, які обсіли Світязь? ще довго вони будуть там відлежуватися? чому немає конкретних відповідей і дій?????
Відповісти
Останні новини
На Волині обурюються, що «біженці» зі Сходу «косять» від армії
09 серпень, 2014, 09:10