Луцьким депутатам хочуть «вкоротити язики»

Луцьким депутатам хочуть «вкоротити язики»
Для луцьких депутатів хочуть скоротити тривалість оголошення запитів. Якщо раніше на сесії для цього відводили до двох годин, то нині їхні виступи хочуть «вмістити» в годину.

Про це зазначив секретар міської ради Сергій Григоренко під час засідання постійної комісії міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження у вівторок, 26 серпня.

За словами політика, виступи на пленарному засіданні тривають досить довго, а обмеживши час виступів, вдасться зекономити 30-40 хвилин на сесії Луцькради.

«В нас досить довго, на мою особисту думку, йдуть депутатські запити. Як правило, до двох годин. Наприклад, в обласній раді це є 40 хвилин. Я пропоную встановити для оголошення депутатських запитів загальний час тривалістю до 60 хвилин. В нас зараз відведено на запит 2 хвилини. Якщо у депутата кілька запитів - чотири. Це лишається незмінно. В принципі, це достатньо – 30-40 хвилин часу ми зекономимо», - інформував Григоренко.

Також він ініціював встановити часове обмеження і на виступи з обговорення одного і того ж питання. На його думку, 30 хвилин для обговорення питання з порядку денного для депутатів ради має вистачити.

Натомість депутат Сергій Сівак вважає, що у цьому випадку не можна обмежувати права депутатів.

«Якщо 20 або 50 депутатів захоче зробити депутатські запити, то ми, відповідно, не вкладаючись в цю норму, вже будемо порушувати регламент і працювати незаконно», – зауважив Сівак.

Сергій Григоренко наголосив, що у Луцькій міській раді є окремі депутати, які працюють тільки на сесіях, однак існують й інші форми роботи.

«Приходять і 25 запитів начитають. В депутатів є й інша форма роботи: депутатське звернення, запитання, яке вони можуть оголосити в міжсесійний період. Для чого це вводиться?! Чим ближче до виборів, запитів буде більше. Одну-дві сесії пообурюються, але звикнуть. Закон один для всіх»,- зауважив Григоренко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Досить мудра пропозиція з боку Григоренка, час щось міняти, а балачки без толку потрібно обмежувати, а щоб поговорити по суті,відведеного часу має вистачати!!!
Відповісти
Правильна пропозиція. Вистачить депутатам розводити демагогію - потрібно більше працювати!
Відповісти
Останні новини
Луцьким депутатам хочуть «вкоротити язики»
26 серпень, 2014, 15:45