Волинські депутати закликають визнати добровольців учасниками АТО

Волинські депутати закликають визнати добровольців учасниками АТО
Формально добровольчі батальйони у зоні АТО досі залишаються на рівні напівлегальних збройних формувань, тому їх бійцям треба надати офіційний статус.

Про це йдеться у зверненні Волинської облради до президента Петра Порошенка, яке підтримали на сесії облради у п'ятницю, 29 серпня.

"Зараз до Волинської обласної ради надходять численні звернення від родичів бійців добровольчих батальйонів на Сході та Півдні України. Вони звертають увагу на нездоланні труднощі, які виникають зокрема при оформленні документів, необхідних для забезпечення належного соціального захисту бійців добровольчих батальйонів та членів їх родин", - пояснює ініціатор проекту Олександр Пирожик.

У зверненні наголошується, що значна частина українських патріотів відбули на Схід заледве не з Майдану. Вони зробили це, не особливо переймаючись власною безпекою, захистом і можливим статусом.

"Сьогодні Українську державу захищає весь український народ. Чимало добровольців, ризикуючи власним життям і здоров’ям, продовжують і надалі воювати проти терористів у зоні АТО в складі добровольчих батальйонів. Держава "де-факто" визнає їхню діяльність та самовіддану боротьбу, а "де-юре" – добровольчі батальйони досі залишаються на рівні напівлегальних збройних формувань", - йдеться у зверненні.

"Хоча, як ми вважаємо, Українська держава зобов’язана нести відповідальність перед усіма своїми Героями, у т.ч. й учасниками добровольчих батальйонів та їх родинами. Ми, депутати Волинської обласної ради, наполягаємо від Вас невідкладно розглянути питання щодо легалізації добровольчих батальйонів на офіційному рівні, визнання воїнів добровольчих батальйонів учасниками антитерористичної операції, вирішення питання пільг, компенсацій та соціального забезпечення цієї категорії громадян і членів їх сімей", - додають у зверненні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські депутати закликають визнати добровольців учасниками АТО
29 серпень, 2014, 15:59