Народний депутат розтлумачив закон про амністію

Народний депутат розтлумачив закон про амністію
Народний депутат Олександр Бригинець пояснив, що амністії не буде, якщо бойовики на Донбасі не складуть зброї.

Олександр Бригинець дав розгорнуте пояснення, як діятиме закон про амністію на Донбасі. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, - інформує ZIK.

«Закон про амністію вступає в силу з моменту публікації, а сам закон передбачає, що амністія відбувається за умови виконання певних речей – і складання зброї теж – протягом 30 діб. Тож якщо закон буде підписаний і опублікований (а це теж не факт – важливо було саме прийняти закон, щоб продемонструвати, що ми виконуємо домовленості) припустимо 20 вересня, то реальна амністія (за умови складання зброї терористами) може початися 20 жовтня, але, нагадаю, амністують далеко не всіх», – написав Олександр Бригинець.

Крім того, народний депутат розтлумачив закон про вибори та «особливі території».

«Що стосується закону про тимчасовий статус, то вибори заплановано на 7 грудня, тож виборчі дії почнуться 7 жовтня у разі, якщо проведенння їх буде можливе. А якщо не буде амністії (а її не буде, якщо не складуть зброю), то закон не діятиме, бо проведення амністії – один з пунктів закону про тимчасовий статус. Тож для того, щоб прийняті закони почали діяти (не набрали чинності, бо чинності вони набудуть автоматично), Путіну треба пройти значний шлях і демілітаризувати Донбас. В те, що це станеться – я не вірю», – йдеться у повідомленні.

Бригинець має надію, що закон вступить в дію.

«Якщо Закон запрацює – це чудово. Буде мир, а ми усі разом поїдемо в Донецьк і Луганськ щоб агітувати за кандидатів-нетерористів, кандидатів-соборників, поїдемо стежити за виборами разом з ОБСЄ та іншими спостерігачами з усього світу. Допускаю, що в такій ситуації місцеві органі будуть або не такі вже й сепаратистські, або вибори будуть зірвані Путіним, що буде новим аргументом для тиску на нього. Тому не варто нервувати: Закон нормальний, якщо усе йтиме по ньому – це на користь Україні, а якщо Путін зірве його виконання – це теж набагато краще, ніж якщо його виконання зірвемо ми. А поки – перепочинок, поки обмінюємося полоненими, доукомплектовуємо армію. Готуємося до бою», - пише народний депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
радуйся, що тебе за спалений Київ не беруть за матню...
Відповісти
Останні новини
Народний депутат розтлумачив закон про амністію
17 вересень, 2014, 08:58