В Україні стали виготовляти у шість разів більше цукру

В Україні стали виготовляти у шість разів більше цукру
У Мінагрополітики зазначають, що потреба держави в цукрі буде забезпечена повністю.

На сьогодні в Україні почав роботу 41 цукровий завод, на яких вже вироблено 419,2 тисячі тонн цукру, в минулому році в цей період працювало всього 14 заводів, - повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.

Згідно з повідомленням, на сьогодні всі заводи повністю забезпечені енергоносіями та необхідними матеріально-технічними ресурсами до завершення виробничого сезону 2014-2015 маркетингового року.

У Мінагропроді зазначили, що «в цілому в поточному маркетинговому році (з 1 вересня 2014 до 1 вересня 2015), виробництво цукру прогнозується в обсязі 1,7 - 1,75 млн тонн. А відповідно до балансу попиту та пропозиції цукру, потреба внутрішнього ринку на 2014/2015 маркетинговий рік становить близько 1,7 млн. З урахуванням перехідних залишків на початок 2014-15 маркетингового року, пропозиція цукру на внутрішньому ринку очікується в межах 2 мільйони тонн».

Раніше на початку вересня гендиректор Національної асоціації цукровиробників Укрцукор Микола Ярчук заявляв, що цього сезону в Україні закриються 15 цукрових заводів. За його словами, зараз в Україні ціна цукру найнижча на всьому пострадянському просторі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Польщі цукор дешевший як у нас!!!
Відповісти
Останні новини
В Україні стали виготовляти у шість разів більше цукру
01 жовтень, 2014, 10:35