Копію відомої ікони з луцького музею передали в Ізраїль

Копію відомої ікони з луцького музею передали в Ізраїль
Велика копія ікони Холмської Божої Матері, однієї з найбільш шанованих у православ’ї, оригінал якої зберігається у музеї в Луцьку, знайшла почесне місце біля храму Благовіщення архангела Гавриїла в містечку Назарет в Ізраїлі.

Цю ікону з благословення митрополита Луцького і Волинського УПЦ Київського патріархату Михаїла замовили в обласному центрі. Виготовляв ікону луцький художник Микола Рубан, який і подбав, щоб її ще й прикрасили українським орнаментом, - повідомляє УНН.

На свято Різдва Пресвятої Богородиці у Свято–Духівському соборі Нововолинська встановили ікону, до якої прийшло чимало прихожан. Настоятель отець Стефан (Фульмес) провів біля образу Холмської Божої Матері молебень та освятив його. А наступного дня делегація паломників із Волині на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом доставили ікону в Ізраїль.

Її встановили біля храму Благовіщення архангела Гавриїла в містечку Назарет, де зародилося християнство. Там було відправили службу Божу та подячний молебень за мир в Україні, за здоров’я та благополуччя всіх українців і волинян.

До речі, це вже четверта ікона з України, встановлена біля однієї з найбільших православних святинь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.