На Волині судитимуть мера-корупціонера

На Волині судитимуть мера-корупціонера
Прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо міського голови одного з міст області.

Посадовець вимагав та одержав 6 тисяч гривень неправомірної вигоди від офіційного представника спільного польсько-українського підприємства за сприяння у наданні земельної ділянки в оренду для будівництва на ній мотельного комплексу, - повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

Раніше повідомлялося, що на Волині затримали мера при отриманні хабара.

За повідомленням Волинського інформаційного порталу, який посилається на власні достовірні джерела, хабара вимагав голова Берестечківської міської ради Микола Шотік.

Ще на початку квітня 2014 року представник підприємства звернувся до очільника територіальної громади із проханням посприяти в отриманні ділянки. Міський голова запропонував йому кілька ділянок на вибір і пообіцяв своє сприяння за 35 тисяч гривень.

Наприкінці липня посадовець рекомендував позачерговій сесії міської ради прийняти рішення про надання дозволу на виготовлення проектної містобудівної документації для коригування частини генерального плану тієї частини міста, де мав бути розмішений мотель, і сам проголосував за таке рішення. У жовтні ж також за сприяння міського голови сесія ухвалила рішення про затвердження проекту.

Після ухвалення кожного з рішень міський голова одержував грошову винагороду від представника підприємства - спершу одну, а опісля 5 тисяч гривень. Усієї ж обіцяної суми неправомірної вигоди посадовець так і не одержав, адже був затриманий на гарячому працівниками управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області.

У ході досудового розслідування міський голова повністю визнав свою вину у скоєнні злочину. Тепер - слово за судом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині судитимуть мера-корупціонера
07 листопад, 2014, 16:58